eee czasem przepalę kuchenkę na znienawidzonym przeze mnie PB :D trasę nawet 300km na PB zrobiłem - ale mnie bolało, że musiałem haracz zapłacić państwu ukryty w PB.
Printable View
eee czasem przepalę kuchenkę na znienawidzonym przeze mnie PB :D trasę nawet 300km na PB zrobiłem - ale mnie bolało, że musiałem haracz zapłacić państwu ukryty w PB.
Kobielczak informuj czy bedzisz zadowolony z lpg bo na wiosnę też muszę to przemyśleć albo powrót do diesla. A brakiem kilku ze 190 koni mniej bym się przejmował bo cały czas się nie jeździ na 6500 obr. ale mnie trochę niepokoi czy auto nie zatraci elastyczności i tego odejścia od samego dołu .A w 2.5 odejścia mniej zdecydowanie to już bym się zastanawiał jeszcze bardziej. Ps. jak twoje wahacze górne ? Bo na jeździe próbnej twoją obecną 166 dałem im popalić:o
Dzwoniłem do Bytomia - do firmy Davanti.
Koszt założenia:
STAG 300 - plus isa2
Butla w kole
Wlew w klapce
Wtryski Hama
Reduktor do 300 koni
Wszystko schowane tak jak u kolegi Coxu, w jego GTA.
Cena - 3800zl
Panowi zagwarantowali mi 3 letnią gwarancję na wszystko. 0 spadku mocy. Wszystko bedzie ok :)
1 - Jarek 1986 - mówisz, że przymierzałeś się do tego autka? Oprócz wymiany tulejek - wszystko jest ok. Zero luzów :)
2 - Moja Alfa wyposażona jest w guzik SRT - czyli zmienia się charakterystyka pracy przepustnicy. Czy to nie wpłynie na problem z montażem gazu i jego wyregulowaniem?
Oczywiście nie zawsze śmigam z tym trybem włączonym aczkolwiek zdarza się :)
jak instalacja jest dobrze dobrana i zamontowana spadki mocy są w granicach błędu pamiarowego.
Matejko z AC hamował swoją GTA na PB i LPG i różnica w mocy wynosiła około 2 koni mechanicznych.
Jaki reduktor Ci zaproponowali?
U Ciebie tak to powinno wyglądać :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/01/54.jpg
Dzięki Coxu ;)
Jaki ty masz reduktor zamontowany?
Pokaże w tym warsztacie, że ja tak samo mam mieć zamontowane wszystko ;))
Ponawiam pytanie nr 2 :)