A wg mnie nie ma sensu teraz kupowac z niemiec czy innego kraju... a juz na pewno nie od handlarzy i posrednikow! bo za te same pieniadze mozna kupic juz zarejestrowany w bardzo dobrym stanie w PL ale to Twoj wyborCytat:
Napisał Venomus
Printable View
A wg mnie nie ma sensu teraz kupowac z niemiec czy innego kraju... a juz na pewno nie od handlarzy i posrednikow! bo za te same pieniadze mozna kupic juz zarejestrowany w bardzo dobrym stanie w PL ale to Twoj wyborCytat:
Napisał Venomus
Ja osobiscie nigdy nie kupiłbym alfy z niemiec (ze Szwajcarii czy Beneluxu - TAK ale nie z Niemiec) Zwroc uwage kto w Niemczech jezdzi alfami i przemysl sprawe.
Oczywiscie nie jest to reguła i zdazają sie wyjątki.
Generalnie alfe kupuje sie z Włoch. Z kilku powodow:
1. Wlosi kochają auta a Niemcy (TURCY) je tylko użytkują.
2. Duza szansa ze alfa nie widziala nigdy sniegu i soli
3. Nie jest po crashu bo we wloszech to kasacja a u Niemcow mozesz kupic auto zlozone z dwóch.
Problem jest tylko jeden. Gtv we wloszech praktycznie nie ma na sprzedaż i trudno je przez to kupić (w porownaniu z resztą europy)
fred
Jest taki serwis www.autoscout24.pl gdzie mozna kupic Gtv-ke z Wloch i jest nawet spory wybor z tego co patrzylem ostatnio...
Owocnych poszukiwan zycze!!!
Wygląda ładnie pełen servis dużo nowych czesći [rozrząd też :!: ]
Co do kupowania od niemców , wbrew pozorom wielu uwielbia włoskie auta i bardzo o nie dbają.Kupiłem tam 9 164 v6 ,1 164 ts ,tylko jedna miała małą stłucz ke ,pozostałe absolutnie bezwypadkowe.Tam nikt nie naprawia mocno rozbitych aut bo się nie opłaca ,zresztą kupują je polacy i tu składają do kupy.
Do każdej była książka serwisowa ikomplet rachunków [raz miałem rachunki serwisowe na 2 tyś ero]
Turcy raczej przy autach nie kombinują bo się na tym nie znają :!: Oni potrafią chandlować i to rabią
W niemczech alfy są bardzo tanie i nie wiedzą co to dziury :!:
Zdecydowanie warto tam kupować .
Powodzenia
Po tygodniu bytnosci we Wloszech, moge potwierdzic, ze spotkac tam Gtv to jak spotkac smoka. Udalo mi sie namierzyc jedna sprzed 1998 r. Latwiej tam kupic starego Fiata 500 w stanie idealnym niz Gtv/Spidera.
Owocnego szukania
Klaudiusz