no to mnie pocieszyliscie masakra gdzie teraz moge sie udac we wroclawiu zeby to wszystko sprawdzic za nie kosmiczna cene
- - - Updated - - -
ktory to jest ten czujnik wałka rozrządu
Printable View
no to mnie pocieszyliscie masakra gdzie teraz moge sie udac we wroclawiu zeby to wszystko sprawdzic za nie kosmiczna cene
- - - Updated - - -
ktory to jest ten czujnik wałka rozrządu
Czujnik wałka rozrządu jest pod kołem od wydechu więc pasek trzeba zrzucić żeby go wymienić.Na regionalnym forum na pewno ktoś sie do ciebie odezwie jak rzucisz pytaniem bo jest pare osób z forum trenujących włoszczyzne pożądnie w wrocku
jaka koncowka zebym nie pomylil przy zakupe??
- - - Updated - - -
Daro napewno przeplywka do wymiany bo nie wiem czy mam ja zamowic??
- - - Updated - - -
gdzie znajduje sie ta nastawnik przepustnicy,, a moze wystarczy jak wyczyszcze przepustnice ale jak potem sie robi adaptacje jej
- - - Updated - - -
gdzie sie znajduje ten czujnik pedalu gazu czy to czasem nie jest potencjometr
- - - Updated - - -
ten czujnik pedalu gazu znajduje sie w pedale dazu np tu
Stary...
to że wyskoczyły takie błędy to nie znaczy że to wszystko jest do wymiany,spokojnie rozejrzyj się za kimś kto pomoże ci to posprawdzać i dopiero kupuj co będzie trzeba bo nie wydaje mi śie tyle awarii osprzętu jednocześnie,wyluzuj i delikatnie bo szkoda kasy
luzik zamowilem na poczatek taka samo przeplywke bosch 0 281 002 309 wymienie ja i skasuje bledy i zobacze co dalej
- - - Updated - - -
co najgorsze nie wiem gdzie sie udac ze swoja AR zeby mi ktos wmiare tanio to wszystko posprawdzal. Kiedys na jakims forum czytalem ze skrzynia wlazla w tryb awaryjny prze wlasnie przeplywke
Czujnik fazy to nie jest czujnik położenia wału! Jest to czujnik halla który "czyta" położenie z koła wałka rozrządu wydechowego.
Ecu w twoim przypadku wygląda tak:
http://allegro.pl/komputer-alfa-romeo-147-2-0-ts-01r-i2878297266.html
Ale z kupnem ECU trzeba uważać w Twoim przypadku z dwóch powodów:
1. ECU musi być rozkodowane.
2. Musi mieć rozpoznanie skrzyni zautomatyzowanej.
Pozatym jesteś z Wrocławia a tam mieszka nasz guru diagnostyki bubu321
- czy obecnie auto jezdzi ?
- czy był sprawdzany rozrząd blokadami ?
- musi być sprawdzona kompresja na cylindrach jak jest podejrzenie że to awaria rozrzadu.
(jeśli obudowa rozrzadu była nie dokręcona, to na 90 % przeskoczył rozrząd).
- P0340 to wskazuje na przesunięty wałek wydechowy.