I jak rozumiem przewód zasilający podgrzewanie biegnie do środka kabiny?
Printable View
I jak rozumiem przewód zasilający podgrzewanie biegnie do środka kabiny?
Wlasnie, wie ktos gdzie najlepiej sie z tym podpiac?
Jak poznac ze spryskiwacze dzialaja? Nagrzewaja sie w takim stopniu, ze to czuc po dotknieciu ?
Z tego co wiem to ogrzewanie szyb i lusterek jest w przekaźniku r3 pod bezpiecznikami od strony kierowcy i tam najlepiej się wpiąć
ewentualnie jak niski prąd to do modułu m40 pod schowkiem pin bodajże 9 (on jest odpowiedzialny za włączanie grzania szyb)
Jesli źle to poprawcie ;)
Również niedawno założyłem spryski od Octavii II, ale nie podgrzewane. Jak na razie ani razu mi nie zamarzły, a jechałem i odpalałem auto przy -17stopniach. Więc polecam. Oryginalne już przy -5 mi zamarzały mimo wlanego denaturatu do płynu:P
a ja zadam pytanie z innej beczki czy ktoś myślał o założeniu podgrzewania zbiorniczka od płynu spryskiwacza i czy bardziej polecacie elektrycznie czy płynem chłodniczym
a czemu chcesz się w to bawić, jak mamy szeroką gamę płynów nie zamarzających ;)
Nr podgrzewanego sprysku 46765851
W 147 wiązka powinna być pod wygłuszeniem maski., do 156 trzeba sobie pociągnąć instalację ale to raczej nie problem. Na wiosnę instaluję - będzie gotowe na następną zimę.
Info tu: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...przedniej.html
a kto wie w którym miejscu najlepiej przebić się do środka auta by pół auta nie rozbierać?
najlepiej od strony kierowcy
Obok wiązki głównej pod podszybiem ...
a od środka łatwy dostęp?