To raczej taka wada fabryczna... ale za to kochamy te wozy, nie da się o nich zapomnieć.
Printable View
To raczej taka wada fabryczna... ale za to kochamy te wozy, nie da się o nich zapomnieć.
Ale że co jest tą wada fabryczną? Nieszczelność?
szczelność. para jak wleci to nie ucieknie. nałapałem wilgoci ostatnio jak smarowałem uszczelki. przyszedł mróz a ja się wielce zdziwiłem. skrobaliście szyby od środka? :D
Koszmar, pełno śniegu na desce, fotelach, wszędzie... To nauczyło mnie nie stawiać auta w permanentnym cieniu i dbać o suchość dywaników ;)
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
Ludzie, proste jest ze parowanie w 145/6 jest oczywiste i nic nie zmieni tego, jedynie zabiegi filtr kabinowy/dywaniki suche i czyszczenie szyb piankami zaznaczam PIANKAMI typu MOJE AUTO do szyb, wspaniale dziala.
Co do oszronienia, to kwestia przewietrzenia auta w zimie bo jak sama fizyka mowi, roznica temperatur, jesli nagrzejesz w aucie na +10 a na zewnatrz -10, wychodzisz i idziesz do domu, woda sie skropli na szybach bo gdzie ma ? skropli sie, temperatura spadnie, zamarznie i po problemie, przewietrzenie i tyle.
Uzywanie klimatyzacji moze zmniejszyc to wg mnie.
Co do uszczelek, nie wiem czy to cos da, ja w domu mam szczelne bardzo okna, uszcelki sa super szczelne i co ? paruja nie duo ale jednak jesli roznica jest temperatur, coz prawa fizyki.
Ten typ tak ma, zostaje z tym zyc, nie ma czego sie bac a jedynie umiec z tym walczyc, duzo recznikow kuchennych, pianka i czystosc.
To moja rada i idzie z tym wygrac, no i filtr kabinowy czesciej wymienic, bo jest tez usytuowany wg mnie tak ze woda i wszystko w niego wsiaka.
Sprawdzajcie również otwory odprowadzające wodę z drzwi. Mój znajomy jak je przepchał w swoim VW to mu kilka litrów wody wyleciało :D
jakie otwory?
ja rok temu kupiłem jakiś preparat za 10zł antypara czy coś takiego i jestem zadowolony raz w miesiącu prysnę i po problemie .