Widzę,ze masz inny układ wydechowy od 105CV.Ale pomysł na plus
Printable View
Widzę,ze masz inny układ wydechowy od 105CV.Ale pomysł na plus
Nie czytasz uważnie kolego :P napisałem jak wyżej.. czyli mój wydech nie jest ani od 105, 120, 150 :P bo jest robiony na zamówienie.. a jedynie służył za poddanie pomysłu.. że możesz wyciąć kawałek rury przed sondą i wstawić na tej samej zasadzie co na moich fotkach.. To tanie i dobre rozwiązanie na przyszłość..Cytat:
U mnie cały wydech jest robiony od podstaw
3x Nie.Myślałem,że w 120cv jest inaczej rozwiązany układ wydechowy niz w 105cv.Ile wyniosła Cię przeróbka wydechu z częściami i robocizną?
Fabrycznie w 105 jest całkiem inny wydech niż w 120 a w 120 i 150 dosyć zbliżone..
A mój wydech CAŁY jest inny od kolektora po końcowy tłumik więc nie przypomina wydechu z żadnej innej jednostki.. bo sam projektowałem sekcje dla niego.. a koszta lepiej przemilczeć bo sportowe wydechy swoje koszta niosą.. ;) trzy zera ta kwota miała.. i nie były to te niższe kwoty z trzema zerami.. kolektor, katalizator, wszystko kwasówka, dwa tłumiki, końcówki wydechu, duplex, robocizna, spawanie.. swoje wychodzi ;) ale jeździ się z tym super.. i łatwość przyszłych wymian kata też jest do docenienia ;)
Można takie gotowe elementy kupić ale wyjdzie nieco drożej np. www.supersprint.com stąd ja robiłem na zamówienie..
Coś wiem na ten temat.Sam mam silnik 120cv zamiast 105cv i myślałem o zmianie kolektora itp. już od 120cv ale koszta mnie przerażają.Ostatnio doszedłem do wniosku ze lepiej jest przerobić ten układ na kwasówkę i inny tłumik środkowy niż wstawiać stare części po to tylko aby mieć układ wydechowy 120cv.Zastanawia mnie jedno skąd bierzecie kasę na te przeróbki?Cytat:
Fabrycznie w 105 jest całkiem inny wydech niż w 120 a w 120 i 150 dosyć zbliżone..
Kolego nie zastanawiaj się skąd inni mają kasę po wcześniej na pewno osiwiejesz!
- - - Updated - - -
Ale to taki mały żarcik nic osobistego.
- - - Updated - - -
Też nie raz zadaję to samo pytanie,ale wciąż brak odpowiedzi!
Chyba,że ktoś ma dzianych rodziców i mu zrobią samochód jak synek chce.Ale co potem?Cytat:
Kolego nie zastanawiaj się skąd inni mają kasę po wcześniej na pewno osiwiejesz!
O jak fajne kolego,że nie jestem sam:-)Cytat:
Też nie raz zadaję to samo pytanie,ale wciąż brak odpowiedzi!
I niech tak pozostanie,nie wolno nikomu patrzyć w portfel!!