Jaki zaklad naprawczy z Krakowa i okolic polecicie?
Printable View
Jaki zaklad naprawczy z Krakowa i okolic polecicie?
Kolego, miałem podobną przygodę tyle tylko, że u mnie uderzenie było mniejsze (zatrzymało się na chłodnicy) i poduszki nie wystrzeliły. Geometria kół była nienaruszona i tak też wydaje się być u Ciebie, więc głowa do góry i spokojnie naprawisz. Powinieneś się z częściami w 15 tys. zmieścić. Najważniejsze teraz to znaleźć taki warsztat, który rozbierze przód, dobrze oceni części do wymiany i "nie zgoli" Cię na częściach zamiennych.
Powodzenia! Każdemu się może zdarzyć!
Pozdr., L.
A jak są ruszone to co, auto na złom ?
sedici
tak , tak powinno być ,
a nie spawanie , naciąganie , wycinanie , i inne historie , nigdy nie zrobisz z taką dokładnością jak robot zgrzewający nadwozie w fabryce , a to element wpływający na bezpieczeństwo[/QUOTE]
Nie komentuję braku wiedzy !!!
- - - Updated - - -
Części postara.j się zorganizować sam, najlepiej w komplecie od jednego sprzedawcy - wtedy jest max. upust
jesli szukasz kraków to jedna z osob ktore tu beda do polecenia to na pewno Tomek_KRK http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/17515.html jesli nie on pomorze to pewnie kogos zasugeruje ...
Ja bym polecał Ci ASO nie koniecznie w Krakowie w małych miejscowosciach jest taniej i napewno doprowadzą autko do takiego stanu jak z przed wypadku a i przy sprzedaży nikt się nie pozna bo bedziesz miał wszystko wymienione na nowe oryginały a nawet jakby to jest ASO a nie pań Jużio z garażu
ASO to nie zawsze dobry wybór. Podam swój przykład, sąsiad cofając uszkodził mi przedni zderzak, lampę i błotnik, zwykła stłuczka, auto - Mitsu Outlander. Samochód poszedł do naprawy do autoryzowanego ASO Mitsubishi Polska.
Jakość naprawy - tragedia, zwłaszcza malowanie. Musiałem do oddać do ASO bo auto jest w leasingu. Wszystkie części nowe i oryginalne, a chłopcy nie potrafili nawet szczelin ustawić, malowanie spier....ne koncertowo, po prostu mistrzostwo świata tylko nie w tę stronę co trzeba. Dlatego jak najdalej od ASO.
Jeżeli chodzi o części z demontażu do naprawy przedmiotowej Alfy 159, to te z demontażu jakie niby będą, nieoryginalne ??? A czym one będą różniły się od tych zakupionych w ASO ? Tylko ceną kilkukrotnie niższą.
Pan "Józio" z niezłym garażem poradzi sobie o niebo lepiej niż ASO, uwierz mi. Mam doświadczenie w kilku naprawach i tu i tu, mówię to na podstawie doświadczenia z ostatnich 20 lat, ASO to nie Wyrocznia Jakości !
Pozdrawiam,
Aso generalnie jest bardzo drogie. Wymianę tylnej sprężyny wycenili mi na 1100 zł. Dokładnie taką samą usługę u mojego zaufanego mechanika będę miał wykonaną za 400 zł, oczywiście z nowymi częściami i robocizną. Różnica aż nadto widoczna :)
Też potwierdzam,ze ASO to nie równa się jakość wykonania,cenami też ludzi obrażają(3500 za przekładnie kier niby po rabacie+robocizna),po wklejeniu szyby przedniej do auta sie lało,żeby w końcu od tak sobie pęknąć na postoju.Szkoda gadać
Jak ktoś ma zaufanego mechanika to lepiej niż ASO