-
ok już odczytałem schematy kolega mi wytłumaczył co i jak. wiem że są 2 skrzynki bezpieczników tylko problem w tym ,że ja w instrukcji jest pokazany 1 bezpiecznik 5 w skrzynce pod kierownicą a gdzie 2 skrzynka i bezpiecznik ??
- - - Updated - - -
jeszcze kilka pytani:
1) czy w samochodach z tempomatem kontrolka zapala się po odpaleniu autka jak pozostałe kontrolki jak np kontrolka abs akumulatora czy na oleju ,czy dopiero po przekręceniu manetki w pozycji on ??
2) czy możliwe jest że są pomieszane piny na kostce od manetki i na kostce przy kierownicy (w sensie ,że inaczej są piny poukładane w tych 2 kostkach)
-
Bezpieczniki są oba w tym samym miejscu, czyli pod kierownicą (gdzie ty tam widzisz dwie skrzynki). Bezpiecznik F1 15A to jest zasilanie na czujnik pedału sprzęgła i hamulca, natomiast F5 10A to zasilanie na manetkę tempomatu.
edit:
1. Kontrolka zapala się dopiero po przekręceniu manetki w pozycję ON
2. Jeśli nikt nie grzebał w kostkach to ułożenie powinno być 1:1.
-
B1 SKRZYNKA BEZPIECZNIKÓW W KOMORZE SILNIKA
B002 Skrzynka bezpieczników pod deską rozdzielczą
B5 Skrzynka MAXIFUSE-1
B99 Skrzynka bezpieczników maxi fuse na akumulatorze
C15 Połączenie z masą deski rozdzielczej po stronie kierowcy
D49 ---------
D97 ZLACZE ZWIERAJACE
E50 ZESTAW WSKAZNIKÓW
H1 WYLACZNIK ZAPLONU
H7 STEROWANIE CRUISE CONTROL ( PRZÓD )
I30 WYLACZNIK PEDALU HAMULCA ( PRZÓD )
I31 WYLACZNIK PEDALU SPRZEGLA ( PRZÓD )
I31 WYLACZNIK PEDALU SPRZEGLA ( PRZÓD )
M1 BODY COMPUTER
M10 CENTRALKA STERUJACA SILNIKIEM
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/166/...#ixzz2J7RblFev
- - - Updated - - -
jak widać na schemacie są 3 skrzynki jedna w komorze silnia B1 skrzynka MAXIFUSE-1 B5 i skrzynak bezpieczników maxi fuse na akumulatorze B99
-
@Majes zlituj się i popatrz na schematy. Oba bezpieczniki masz w skrzynce B1 (skrzynka bezpiecznikowa pod kierownicą). Masz je nawet narysowane w skrzynce bezpiecznikowej na schemacie,
Edit. Jeśli mi teraz napiszesz, że nie patrzysz na schemat (konkretnie do Twojego auta) który wstawiłem Ci w poprzednim temacie i podałem link do niego, tylko korzystasz z linku @Phoenixa, gdzie podany jest schemat bodajże z AR GT to mi ręce opadną.
-
to czemu mi nie pokazuje kontrolki cruise po daniu manetki w pozycji on co może być przyczyną ??? skoro kable ok bezpieczniki ok manetka nowa sorry danus77 za kłopot ale tyle kasy wydałem na ten cholerny tempomat i wkurzam się bo nie działa
-
Kolego miernik w dłoń i zobacz czy manetka przenosi. Rozpiskę styków masz podaną. Rozumiem, że manetka "nowa" w sensie używana ?
U mnie był problem, że nie działało zmniejszanie prędkości na manetce. Po jej rozebraniu okazało się, że styki są zabrudzone smarem i nie przenosiły (smar stosowany w celu lepszego ślizgu pierścieni plastikowych w manetce).
Na spokojnie wszystko sprawdź zgodnie z podanym przeze mnie schematem i szukaj niezgodności.
heh...co za piękna liczba... post nr 1111... jaguar i bitwa pod grunwaldem ;)
-
ok jutro zabieram się do sprawdzenia manetki może masz racje a jak w razie co rozebrać manetkę ??
-
3 załącznik(i)
Dzisiaj sprawdziłem manetkę od tempomatu jest ok i chciałem sprawdzić jeszcze raz kostkę do kompa i znalazłem wtyczkę która nie była do niczego podpięta może wiecie do czego ona jest ??? może to dlatego mi tempomat nie działa
-
W jakim rejonie ta wtyczka jest i tak orientacyjnie dokąd wystarczy przewodu ?
-
była w nogach pasażera jak odkręcisz ten plastik długość ok 35-40 cm wystaje za kompa
- - - Updated - - -
i ma 2 kable biały i brązowy.
- - - Updated - - -
a kostka na 3 piny