juz vogtlanda nie mam od prawie roku.
Printable View
juz vogtlanda nie mam od prawie roku.
ja mam teraz apexy i jest okolo 16 cm za kolem przednim, i chcialbym teraz zalozyc jakis zestawik bo to jest z seryjnym amorem i vogtland mnie dość zainteresował
Ja mam VOGTLANDA wiec Ci moge zmierzyc ta wielkosc. Z tym ze na zimowym balonie R15 auto jest troche nizej ze wzgledu na wysoki profil opony ktory sie splaszcza pod ciężarem auta. Na letnich R17 stoi troszke wyzej,minimalnie ale jednak.
Ten do 147 pasować nie będzie. Jest do 156 wersji 2.4 JTD lub V6 z obniżeniem -40mm, do 147 jest obniżenie -30 i są osobne wersje dla TS i dla JTD i GTA. Po za tym jak ktoś ma zamiar kupić u tego sprzedawcy to odradzam albo chociaż upewnijcie sie czy ma to na stanie, jeśli nie ma będziecie czekać z miesiąc jak ja i poźniej jeszzce musieli się prosić o jakikolwiek kwit za zakup tego zawiasu.
Miałem mts plus sprężyny jamex siadło równo, teraz mam gwint vogland różnica spora na plus dla gwintu. Ale wiadomo kanapowiec jak na serii to nie jest. Jak ostatnio śmigałem stilo na seryjnym zawieszeniu to komfort jak w limuzynie. Gdybym nie miał kasy poszukał bym jakiś używanych sprężyn markowych plus org amor a za zaoszczędzona kasę kupił nowe poduszki amortyzatorów. I koniecznie sprawdził odboje. Jak są słabe to org amortyzator przy niższej sprężynie szybko powie papa.
amadi zmierz i napisz mi jakie tam masz teraz oponki tez aktualnie mam 15 cali na zime na lato 17
Założyłem taką kombinacje jak Ty - przód wygląda niezłe, ale z tyłu coś jest nie tak: jest niżej ale sprężyna jest jakby za długa, 4 dolne zwoje są ze sobą "sklejone" a komfort jazdy zerowy, wręcz drewno. Pytanie czy sklep przysłał mi wogóle dobry model sprężyn? Masz może jakąś fotkę jak to u Ciebie wygląda?http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/05/257.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/05/258.jpg
na moich apexach kleja sie tylko 2 zwoje po wymianie kompletu wahaczy negatyw zmalał i automatycznie zawieszenie poszlo troche w góre. Teraz jest równo nisko i w miare wygodnie dzieki nie tak tawardej jak H&R spreżynie :) pozdrawiam