W Halinowie dosyć często pojawia się też moja 145 :)Cytat:
Napisał doldi
Printable View
W Halinowie dosyć często pojawia się też moja 145 :)Cytat:
Napisał doldi
rigobert a nie widuje Ciebie, ale jeżeli tak to przepraszam, a jakie okolice dokładnie???? ja Piłsudskiego (baza). Pozdrawiam
.........
W mojej zapadlinie Nysa jest bardzo mało alf, króluje niemieckie poczucie estetyki :lol:
33- 1
145\146 - będzie tego z 6 sztuk
147- 3
156- ok 10szt w tym 1 (moja) po lifcie
166 - 1
164-1
159- 0
najnowszy Spider - 1
posucha jak cholera.
Natomiast jak byłem w Bydgoszczy po auto to widziałem tam dużo 156 po lifcie
Jako że tamat ciekawy pozwolę go sobie odświeżyć. W moim rodzinnym mieście Poznaniu spotkanie Alfy Romeo nie jest niczym niezwykłym. Najwięcej śmiga 156 i 147, prawie tyle samo jest 145/6 i 159 (co mnie dziwi, biorąc pod uwagę, że według zamieszczanych informacji ten ostatni nmodel sprzedaje się w polskich salonach słabo). Przechadzając się 30 minut po ulicach, nie sposób nie naliczyć tuzina. Większymi rarytasami są 166, te widuję średnio raz dziennie . Natomiast 33, 155 i 164 mniej więcej raz w miesiącu. Prawdziwym białym krukiem w Pozaniu jest Alfa 75, w całym 2010 roku nie widziałem jej ani razu!
Moje obserwacje we Wrocławiu.
Zdecydowanie najwięcej 156 i 147 - jeździ ich naprawdę, sporo widuję je po kilka dziennie. Wcale nie mało 166 i 159. GT też nie jest znowu taką rzadkością. GTV też widuję dosyć regularnie. We Wrocławiu jest przynajmniej 8 sztuk Brery.
U mnie jest tylko moja 155. Do niedawna jeździła jeszcze 166 2.0 TS (właściciela znam osobiście, mieszka jakieś 2 km ode mnie) ale została sprzedana. Czasem sporadycznie widuję w okolicy czarną 145 ale blachy WZ obejmują całkiem spory obszar, więc nie wiem skąd ona jest.
No Bydgoszcz z mojej perspektywyto:
Stary Spider jest na pewno jeden ale widziałęm go tylko raz :/
jeździ też jedna 75 czerwona ale od jakiegoś czasu przestano ją widywac na mieście :/
około 7x 33 było do niedawna, 2 odpadły w tym roku (w tym moja) ,jedna od 5 lat stoi w miejscu, 3 należa do znajomych, pozostałe widziałem po razie :P
145/6 jeździ może z 30-40
155 jeździ kilka <10 myśle, bo ostatnio widuje tylko Alfe Grzegorza na osiedlu i jedną która od roku się nie rusza
164 jest około 10 ale bardzo cięzko na nie trafić chyba że zna się ich trasy i postoje :D
147 i 156 jest tak dużo że szkoda gadać ,aż mimo swojej niezaprzeczalnej urody moga zbrzydnąć... wydaje mi się ze 147 ukochały sobie ostatnio młode dziewczyny :D
166 ostatnio wysyp (jak na to auto) mysle że z 40 by było
159 jeździ dość dość z 20-30 mysle
Brera występuje w ilości około 5-12max sztuk
Nowych Spiderów może bym z 4 naliczył
GTV/Spider to może 15
GT jest <15
MiTo widuje przynajmniej 5 sztuk dziennie nie mam pojęcia ile tej szarańczy jeździ :) ale jest zadziwiająco popularna :D
Oj nie zaszalałeś z tymi ilościami? Ja z Bydgoszczy Brerry kojarzę ze dwie, wiem że sprzedało się u nas w mieście dokładnie 5 sztuk, nowego spidera widziałem jednego. Co do 159 faktycznie sporo, a 166 to naprawdę potężny wysyp, codziennie mijam się na samej kamiennej z 2-4-ma, nawet jedną 166 taxi mamy w Bydgoszczy:) Co do 147 się zgadzam, faktycznie sporo młodych dziewczyn tym śmiga:)
Ze starszych jedna 33 często stoi przy stacji Shella na św. trójcy, 75 ale na rejestracji ZSD widziałem ostatnio na ul. Piotrowskiego, wcześniej widywałem granatową 75 na ul.Sportowej, 155/164- bardzo rzadki widok ostatnio