Opcja jest jeszcze aka, że ktos kombinował przy hodometrze, ale nie zbyt mu to wyszło :)
Printable View
Opcja jest jeszcze aka, że ktos kombinował przy hodometrze, ale nie zbyt mu to wyszło :)
powiedzcie mi jak podłączam swoja alfe pod multiecuscan to który przebieg sprawdzamy? opcja odeometer widnieje dwa razy. jeden w nawiasie ma: fiat , drugi : lancia? dodam iż żaden przebieg nie pokrywa się z licnzikowym...
demonobiker myślę, że jest tak jak Ci wtedy mówiłem, że prawdziwy jest ten z 3 z przodu, u mnie ta druga wartość jest identyczna jak na liczniku a pierwsza pokazuje 40 tys km i jakoś nie rośnie w przeciwieństwie do tej drugiej wartości zmieniającą się równo z licznikiem.
Nie wiem czy u wszystkich , ale w jtd cf2 edc15 widnieje przebieg 2 razy. Ciężko stwierdzić który jest prawdziwy, czy w ogóle którykolwiek jest. Zakładamy oczywiście że ten większy jest prawdziwy. U mnie pokazuje ponad 400 tyś, drugi 80, ALFA OBD pokazywał coś ponad 360 tyś, więć prawda pewnie jest gdzieś pośrodku. Dla ciekawostki dodam, że u ojca w Bravie 1,2 2000 r, FiatEcuSCAN POKAZUJE PRZEBIEG 840 TYŚ A Bravka śmiga całkiem zacnie, co przy tym przebiegu raczej nie powinno mieć miejsca. No chyba że jest jakimś ewenementem i łapie się na jakiś rekord.
A w bravach i doblo to nie ma CAN??
U kumpla się bawiłem w stilo 1.6 z 2001 i na niebieskim kablu od viakena FES 3.6 przekłamywał ale jak podpiąłem go przez ELM327 od viakena to mogłem odczytać przebieg z deski rozdzielczej i przebieg ze sterownika
myślalłem że może odejmuje się jeden przebieg od drugiego to wtedy byłby wynik w sumie miarodoajny do tego co pokazuje wyświetlacz jeśli nie to jest cofnięty o jakieś 100tys
Ja mam edc15 i u mnie hodometr dziala i wskazuje poprawnie
Najwidoczniej tam gdzie hodometr pokazuje jakieś komedie to tam było coś kombinowane.