dzięki serdeczne za info Radosuaf, rzeczywiście mają te tłumiki cena nie mała ponad 5stówek z dostawą, ale taniej raczej można chyba zapomieć
Printable View
dzięki serdeczne za info Radosuaf, rzeczywiście mają te tłumiki cena nie mała ponad 5stówek z dostawą, ale taniej raczej można chyba zapomieć
Cena za imasafa i tak jest dobra. Mi za kpl do v6 powiedzieli sporo ponad 2 koła. A to i tak najtańsza (bo jedyna) opcja :)
Nie lepiej zrobić na wymiar z kwasu ?
Dokładnie.
Co prawda nie z kwasiaka ale się pochwalę:
http://img547.imageshack.us/img547/8781/xm9t.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Cudo i wylot pod progiem . Ja już od dłuższego czasu się zbieram żeby tak zrobić w v6 ;) . Bo to oryginalne miejsce z tylu i puszczanie wydechu nad pol oska to porażka .
Tak mi się wydawało, że coś krótko... Trzeba było iść po grubości i pacnąć po obu stronach :D. Zajedziesz kiedyś tą GTV6-ką na PKN-y? :)
Jak ktoś się chce grubo bawić , to można rozwiercić zgrzewy w bagażniku w miejscu mocowania wnęki na kolo zapasowe które i tak pewnie macie zardzewiałe w miejscu zaczepu holowania , zaślepić to blacha i tam wpakować dwa wydechy po obu stronach , jeszcze pod warunkiem ze mamy zbiornik z americy .
Kiedyś się dowiadywałem w kilku profesjonalnych firmach które robią wydechy na zamówienie i pod dane auto do sportu , i każdy mówił ze jeśli jest v6 to zrobić je dwa oddzielne na głowicę lecz w jednym miejscu je połączyć lub skrzyżować .
No właśnie ten zakrętas nad półosią i obok zacisku to był argument żeby zrobić boczny wydzior. Oraz kilka gramów mniej w porównaniu do wydechu idącego na tył.
Radek, jak wylot spalin nie może być skierowany w prawą stronę, bo auto nie przejdzie przeglądu ;) poza tym na torze badają głośność, z prawej strony.
No bo to amerykański wóz, jeszcze zabytkowy. Generalnie jest to wbrew przepisom, i jak trafisz na służbiste to są problemy, a zatrztmywany będę często na pewno - taki samochód ;)