Tego czujnika nie mam (zroszenia).
Printable View
Tego czujnika nie mam (zroszenia).
chyba nie dojdziemy, dlaczego w niektórych tak jest, a w innych - nie.
Widzę, że temat był już poruszany w 2011r... więc jeśli przez te niecałe dwa lata nikt nie wymyślił, to i my nie wymyślimy...
U mnie jest tak samo,sam się włącza, a po około 15-20 minut się wyłącza albo mogę wyłączyć ręcznie,ale zawsze się włącza chyba poniżej +3 C.
20min max działa - tam jest przek. czasowy
Cytat z instrukcji 147
Załącznik 86073
Nie ma tam nic napisane o wersji wyposażenia, jest to standard jak sądzę kiedy się ma komputer pokładowy bo musi mieć gdzie się pojawić ta "śnieżynka" ostrzegawcza.. aczkolwiek wydaję mi się że skoro instrukcja nie mówi nic o wersjach to że każde auto powinno to mieć również te bez kompa tylko pewnie nie zauważyli :P
mi się to włącza, jeżeli mam na klimie ustawione wszystko na AUTO, jeżeli nie, to się nie włącza.
Alfa po Fl dwustrefowy climatronik, duży komputer i szyba na szczęście sama się nie włącza. ;)A klima dopiero pow. 3 stopni wiec nie ma z tym nic wspólnego.
U mnie nie mam kompa a szyba działa dokładnie tak samo. Poniżej 3 stopni ( w momencie kiedy temperatura sięgnie 3 stopni) rozbrzmiewa sygnał dźwiękowy ( taki sam jak przy zapaleniu się rezerwy) po czym na panelu klimy ( zwykła ręczna klima) zapala się żółta dioda na przycisku podgrzewania szyby- dokładnie tak jak gdybym zapalał ją ręcznie. Ogólnie autko w minimalistycznej wersji wyposażenia, żadnych czujników przy lusterku itd. :D Pozdrawiam
edit: no i tam gdzie wy macie komputer ja mam zegar + termometr i przy 3 stopniach i mniej obok termometru też zapala się śnieżynka
U mnie też automatycznie włącza się ogrzewanie tylnej szyby poniżej 3 stopni co wyrobiło u mnie odruch manualnego wyłączania ogrzewania. Ja mam taki sposób na to ;) choć nie ukrywam, że jest to strasznie irytujące. U mnie nie ma znaczenia jak klima jest ustawiona, jak jest poniżej 3 zawsze się włącza.
a nie można po prostu wcisnąć ten guziczek żeby ją wyłączyć??