-
Ciesze sie, ze dojechałes szczesliwie, bo GTV raczej na dalekie trasy srednio sie nadaje :)
Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony i przebolejesz w koncu "efekciarski" kolor :)
Jak zabrzmiał DMB z car-audio w drodze powrotnej? Chyba, ze słuchałeś tylko wydechu...
Pozdrawiam
-
houek, a Ty co planujesz kupić? ;)
-
Długa trasa rzeczywiście była masochistycznym doznaniem - chyba Bella zdiagnozowała jakiś problem z kręgosłupem - musiałem kilka razy zatrzymać się, bo ból lewej strony pleców był strrraszny.
Na szczęście dzięki mocy i autostradzie trasa "poszła" bardzo szybko.
Oczywiście znajomi od razu zaczęli dopytywać, ile podróż kosztowała ;)
Szczerze? Nie wiem i nie chcę wiedzieć, ile ten samochód pali ;)
Dave Matthews Band chwilę pograł, ale szybko stwierdziłem, że grupa V6 jest jednak lepsza :)
Do koloru wciąż się przyzwyczajam...
-
Szukam 156 GTA w kombi.....niestety towar wysoce deficytowy w Polsce.
Zobaczymy tez jak bedzie w nowej pracy pod względem finansowym, jesli nie pojdzie po mojej mysli to nie wykluczam jakiegos mocnego diesela.
-
Witajcie
Oglądałem dwie AR GTV wspomniane w tym poście, czyli w Carserwisie 2,0 V6 i w Piasecznie 3,2 V6.
Ta w Piasecznie http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-3-2...-C6413163.html bardzo zadbana, dobrze wygląda w srebrnym kolorze, za którym generalnie nie przepadam. Cena zabija, chociaż rozumiem, że właściciel chce wycofać część zainwestowanych w wyposażenie środków. System audio przyjemny, ale akurat wolę brzmienie Clariona niż Alpine. Sub w bagażniku wyklucza wykorzystanie przestrzeni na bagaż. Również doceniłem kilka centymetrów więcej nad głową - mam 183cm. Silnik brzmiał pięknie, aż gęba mi się śmiała. Szukałem tańszego auta i co może zabrzmieć na herezję przy GTV - jednak mniejszej pojemności.
Alfa z Carserwisu http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...-C5367185.html z bardzo atrakcyjnym skórzanym wnętrzem. Szyberdach rzeczywiście krytycznie zmniejsza miejsce nad głową i przy moim wzroście odpada. Można to co prawda kompensować odchyleniem oparcia, ale za tym idzie konieczność przysunięcia fotela do kierownicy i robi się mało miejsca na nogi. Cena atrakcyjniejsza niż poprzedniej, za to kolor za smutny.
Gdybym musiał wybrać z tych dwóch, to miałbym problem. Sercem za jednak 3,2 V6, ale kieszenią za 2,0 V6. W końcu wybrałem zupełnie inną :)
Origin'owi gratuluję wyboru. Oby GTV spisywała się dobrze.
A co do komfortu jazdy. Na razie przejechałem około 600km, w tym trasę Przemyśl - Skierniewice - Warszawa i odstawiłem auto na przegląd/serwis. Na pewno fotele są mniej wygodne niż moje poprzednie Recaro w Mondeo ST220, ale nie miałem żadnych nieprzyjemnych wrażeń, czy dyskomfortu.
Pozdrawiam
Paweł
-
Ja co prawda Gtv (nawołuje do używania zapisu Gtv a nie GTV bo to dwa rozne auta) używam tylko od marca do pazdziernika ale nawet przejscie z 16 calowych felg na 17 calowe .. troche z przymusu :P ... spowodowalo ze auto prowadzi sie mniej komfortowo. No ale przyjemniej bo bezkompromisowo :mrgreen:
Za to zupelnie nie rozumiem houek, Twojego stwierdzenia ze Gtv nie nadaje sie na dlugie trasy :shock: Toż wlasnie Gran Tourismo Veloce jest do tego stworzone :mrgreen:
Ono sie nie nadaje na miasto (za duzy promien skretu, slaba widocznosc i za wysokie krawężniki :D)
fred
-
Gratuluje zakupu Gtv-ki od Houka , to świetny i bardzo zadbany egzemplarz wiem bo oglądałem go na dwóch spotach :wink:
PS ja swoja własnie najbardziej uwielbiam jeżdzić w długie trasy, w mieście czuje że się "meczy" :lol:
-
Panowie! Zobaczcie co sie stało z moja eks:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7285818
Szok!! Facet moze z miesiąc sie nacieszył............a tyle pracy i serca w nia włożyłem....
-
wspólczuję
ciekawi mnie teraz tylko czy to z jego winy czy jednak ktoś mu przyp...
-
to chyba dosc traumatyczne widziec swoja ukochana w tak oplakanym stanie :/ wyrazy wspolczucia Houek :(