Zacznij parkować na wąskich uliczkach to zobaczysz po co składane elektrycznie ;)
w 166 mam i nigdy mi sie chyba nie zdarzyło, żebym zostawił ją z rozłożonymi lusterkami
Printable View
moze i nie uzywam zbyt czesto ale wole miec caly czqs niz raz nie miec :-P
a jak sa w 166 to moze jest jakas opcja je zmodyfikowac pod 147? jakmyzlicie ??
nie ma miejsca w tych lusterkach na silnik elektryczny do składania lusterek. to są zupełnie inne konstrukcje więc nic nie wymyślisz
Ja w mojej belli z 2007 tez nie mogłem złoży bo były tak zastane, ale trochę siły i jakoś poszło, teraz już sie składają jak ta lala :D
W mojej 147 już 2 razy urwali mi lusterko, więc teraz zawsze składam. Natomiast jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że koszt lusterek jest w bardzo fajnych widełkach. W serwisie alfy rzucili mi 1500 zł, po czym znalazłem na internecie (zamienniki?) nowe za 230 zł (fakt kolor obudowy był inny) ale umnie nie byl to problem bo chodziło mi głownie o uchwyt, natomiast samo lusterko i mechanizm był ok.
U mnie lusterko od kierowcy się składa a od pasażera jest chyba na stałe i przykręcone 3 wkrętami , chyba będe musiał rozebrać żeby zobaczyc co tam jest nie tak. Co do elektrycznego składania to niby bajer ale jeżeli komuś by się udało to zrobić to mam nadzieje żę opisze jak to zrobić i jak wypadły koszty takiej przeróbki.
wszystkie sa przykrecane 3 wkretami od spodu a mi tez sie sklada tylko od strony kierowcy a od pasazera ani drgnie, trzeba sie zabrac za to