w sobotę z ciekawości rozkręcałem stary licznik. Wydaje mi się, że to nie jest zależne od folii, znaczy tam jest papierek, który ma za zadanie rozproszyć podświetlenie żarówki..
Printable View
Tak, chociaż trochę bardziej pomarańczowe niż czerwone. U mnie:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...2&d=1359142999
Mała korekta do jednej z wcześniejszych wypowiedzi. Pamiec kilometrów jest w wyświetlaczu. Przekłądajac wyswietlacz, będziemy mieli przebieg z tego nowego.
Przerobiłem to już w poprzedniej Alfie przy zmianie zegarów z białych na czerwone
Pamięci są dwie - w ECU odo/hodometr i w zegarach.
z tego co wywnioskowałem po wszystkich postach to do roku 99' były zielone cyfry, a od 99'(włącznie) zrobili czarne, nie jest to żaden objaw uszkodzonego wyświetlacza :) nie wiem jak wam ale mnie się jakoś bardziej te zielone podobają, pasują do zielonego podświetlenia zegarów :P
a nie orientowałeś się ile może kosztować sprawny wyświetlacz? może to groszowe sprawy a zaoszczędzisz troche czasu :P
tylko w końcu gdzie ten przebieg jest zapisywany? Ktoś napisał, że właśnie w wyświetlaczu co wydaje mi się dziwne, bo gdzie tam ekran ma pamięc do przebiegu :D Czy jest tak, że jak wsadzę licznik z innej i po podpięciu tego licznika do mnie wyświetli się mój przebieg? Czy przebieg jest zapisywany w samym liczniku?
Jak wymienisz cały zegar, to będziesz miał inny przebieg. Możesz próbować z samym ekranikiem - zależnie jak głęboko dojdziesz :)
To jakby ktoś był ciekawy jak wyglądają zegary po lifcie zarzucę fotki. W moim przypadku lift tylko środka (grudzień 2002), ale po pełnym lifcie zegary z tego co zauważyłem wyglądają identycznie. Nie wiem jak jest w sportpacku bo nie mam.
Załącznik 89510Załącznik 89511