Hmm na Twoim miejscu do takiej zabawy wziąłbym V6. Bo Twin Spark z całym szacunkiem bardziej na codzień niż do szalenia od święta.Cytat:
Napisał JarekFK
Printable View
Hmm na Twoim miejscu do takiej zabawy wziąłbym V6. Bo Twin Spark z całym szacunkiem bardziej na codzień niż do szalenia od święta.Cytat:
Napisał JarekFK
fiergloo napisal:
Dlatego wlasnie szykuje sie na Swap na 3.0 V6 z 166... :DCytat:
Hmm na Twoim miejscu do takiej zabawy wziąłbym V6. Bo Twin Spark z całym szacunkiem bardziej na codzień niż do szalenia od święta.
w mojej 146 chamulce zyleta:), ostatnio nawet na przeglądzie upierdliwy mechanik stwierdził że bardzo dobre;)
Pozdr
Zadaj sobie pytanie ile razy będziesz na torze w ciągu roku? Raz, dwa? czy więcej. Ja rocznie robię 100-200+ km na Torze Poznań co stanowi 70% rocznego przebiegu mojego auta, i zestaw oryginalne tarcze ATE + greenstuff + ferodo racing w zupełności wystarczają, na moc i aktualny potencjał auta. Odnośnie nawiercanych tarcz black diamond; pojeździsz na torze kilka razy to sam się przekonasz, bo ulica to żaden poligon doświadczalny.Cytat:
Napisał JarekFK
Raczej do zabawy, w alfiacie v6 nie ma racji bytu. Z bardzo prostej przyczyny - kilogramów wiszących nad przednią osią. Porównaj sobie czasy jakie osiąga pucharowa 156 a GTA. Jak bym coś nowszego brał do upalania na torze to 147 albo 156 tylko i wyłącznie w TwinSparku.Cytat:
Napisał fiergloo
Zależy czy chce bic rekordy, czy się bawic. Bo wg mnie to są dwie różne rzeczyCytat:
Napisał PietereQ
Witam
Co do silnika to:
V6 3.0 dlatego ze: nie bylo go oryginalnie w 156, ma wspanialy dzwiek, 220KM w zupelnosci wystarczy, wyglada rewelacyjnie w komorze silnika, da sie to wszystko naprawde za normalne pieniazki zrobic..:)
Co do hamulcow:
black diamond sa czarne, prezentuja sie dobrze i bede fajnie wygladaly na moim autku. Co do wlasciwosci hamowania to mialem sie juz okazje przekonac ze naprawde daja rade i na drodze i na torze.
A co do jazdy na torze, to nie tylko o to chodzi, bo Alfa ogolnie na tor raczej kiepsko sie nadaje, ale od czasu do czasu mozna z kolegami posmigac. Autko ma byc dobrze zbudowane, na w miare markowych komponentach i dobrze sie prezentowac i podczas niedzielnego wypadu na zlot jak i dac rade na ulicy czy czasami na torze.
Pozdrawiam!!!!!
Na stronie Autodelty sa komplety drazonych tarcz do 156 , ja na swoje nie narzekam , ale predzej czy pozniej zamierzam je zakupic :)