A masz miedzianą podkładkę pod śrubą ?
Printable View
A masz miedzianą podkładkę pod śrubą ?
Tak mam tą podkładkę. I ten olej albo przez tą podkładkę się sączy albo mechanior przy remoncie skrzyni źle ją uszczelnił a to mnie przeraża bo musiałbym trzeci raz przez pół roku wyjmować tą skrzynię a to nie jest dobre dla samochodu.
Sprawdź dobrze na łączeniu skrzyni z silnikiem dla pewności. A jeśli ucieka przez tą podkładkę to wymień.
Kurna prawdopodobnie olej leci w tym miejscu gdzie składa się obudowa skrzyni. Powiedzcie mi czy to oznacza, że mechanik źle to uszczelnił i jeszcze raz trzeba wyjmować skrzynię i ją rozbierać żeby to uszczelnić??? Bo jeśli tak to chyba się pochlastam szarym mydłem.
Mo raczej będziesz musial jeszcze raz rozbierać skrzynie są one składane na specjalnych pastach.
- - - Updated - - -
Mechanik zrobił Ci partactwo na każdym kroku podczas naprawy skrzyni.
No właśnie wiem o tym i jak pomyślę, że jeszcze raz będę musiał jechać do niego i zostawić u niego samochód to mnie krew zalewa. A znowu z drugiej strony już mu zapłaciłem i nie mam ochoty jechać do kolejnego mechanika żeby mu od nowa płacić za to samo. Pomóżcie i powiedzcie co tu w tym fantem zrobić????
Masz paragon,fakturę za wykonaną usługę? Jeśli tak to reklamuj sfajtaną robotę.
Pojedź, przedstaw mu fakty i niech odda Ci 3/4 pieniędzy lub zrobi od początku na swój koszt. Dostałeś fakturę lub coś w podobie ?
Coś Ty w mojej okolicy mechanicy nie dają faktur. A warsztat który daje fakturę bierze 3-4 razy więcej za daną robotę. Naprawdę ręce mi opadają. Skrzynia ogólnie działa dobrze ale co i raz coś wychodzi, że albo nie dokręcone albo coś gdzieś nie uszczelnione. No cholera człowieka bierze.
Ale tak jak kolega wyżej radzi jedż na warsztat postaw sprawę ostro i niech robi skrzynię jeszcze raz ale teraz dobrze,przecież do cholery nie będziesz płacił w nieskończoność za niewiedzę i naukę innych.