-
lag
No możliwe Piotreek masz rację. Ale ja np. zrozumiałem, że problem był z zapalającą się marchewą. Ona raz się pali a raz gaśnie np. po odłączeniu aku. ona gasnie i po jakimś czasie się zapala. Może źle to zrozumiałem.
Wkrótce Grzechu220 będzie miał kabelek i pewnie nam napisze co i jak :)
-
hmmmm....no fakt zapala się po jakimś czasie ale pewno komputer zanim sprawdzi cały swój obwód to może mu się zejść chwilę. Wszystko zależy od tego jak długo to trwa zanim się zapali. Musimy czekać na rozwiązania po podłączeniu pod kompa.
-
Piotreek. Masz rację w 100%. Ciekaw jestem co i jak :))
-
Mam problemy z podlaczeniem sie do ecu przez program fiat ecu scan. Wybierajac moj model " alfa 146 1.4 ts 16V " typ ecu mam zaznaczony na czerwono i gdy wybieram opcje polacz to wyskakuje okno ze moliwa tylko opcja symulacji? Czy to normalne zachowanie? Czy moze robie cos zle. W trybiee symyulacji patrza na dane wyswietlane prEz komputer podejrzewam ze to nie sa autentyczne dane tylko jakiej probne. Prosze o pomoc!! :(
-
A w którym miejscu podłączasz kolego kompa???
-
1 załącznik(i)
podłączam tak jak na zdjęciuZałącznik 90010
- - - Updated - - -
chciałem się dowiedzieć czy wy też macie w programie fiat ecu scan ecu dla 146 1.4 ts na czerwono? z tego co przeczytałem to na czewono jest tylko dostępne dla pełnej wersji programu?
-
Kolego albo masz coś pomajstrowane z tymi kablami, albo nie podłączasz się tu gdzie trzeba. Podłączenie do ECU masz na lewym kielichu amortyzatora. Natomiast na prawym kielichu masz podłączenie do układu ABS. Jeśli nie możesz się połączyć to pewno dlatego bo podpiąłeś się nie tu gdzie trzeba.
-
Podpięty jest prawidłowo z tego co widać. Świeci się czerwona lampeczka na interfejsie ?
-
W mojej wersji nie ma absu a innych wtyczek nie widac takze jest tylko ta wtyczka. Po podlaczeniu swieci sie ta czerwona kontfolka. Nie wiem czy to jest wina tego ze program jest w wersji niekomercyjnej?
-
Dobrze podłączył. Przed 1998 w 1.4 wtyczka jest na przegrodzie.
Grzechu: który sterownik wybierasz M2.10.4 czy M.1.5.5 ? U mnie działa prawidłowo na tym pierwszym.