a na alfe wyrabiasz??Przeciez tez sie niemilosiernie psuja:D.Ja nie wiem co sie tak utarlo ze francuzy sie tak psuja??
Printable View
nie zakladaj ze sie cos zepsuje od razu.Czytales opinie o tym zawieszeniu??Ja nie:Dale wczesniej poczytaj zanim cos odrzucisz.Ja tez slyszalem nie kupuj alfy bo sie zepsuje ale kupilem:D i jakos bardzo sie nie psuje
Za takie pieniądze (ok 100k pln) możesz mieć dobrze wyposażonego 508 - na długie trasy niezastąpiony.
Mazda 6 - widziałem na żywo i ujmę to tak - japoński rodowód designu tego samochodu widać na każdym kroku, niestety.
Kolego w firmie w której pracuję mamy Fordy Mondeo coś takiego http://otomoto.pl/ford-mondeo-2-0-td...C28324366.html. trasa Kraków --> Frankfurt albo Kraków--> Hannover bardzo przyjemna trasa :) silnik nie tryska mega mocą ale 210 km/h idzie spokojnie w 4 osoby. Spalanie wtedy ok 10-11 L ON auto ma rok ok 115 tys km. i na razie nie było większych napraw...
Mazda świetna, ale serwis japończyków to zabawa dla zamożnych. Ja bym brał 508 - dla mnie Peugeot to jedna z bardziej niedocenianych marek. Jeździłem 406 i 407 - naprawdę wygodne i bezawaryjne auta (w porównaniu do Skody OCtavii, VW Passata i Audi A4, które również miałem). Forda mialem w firmie - fenomenalne zawieszenie, przeciętny silnik i irytujące niedoróbki - a to kluczyk się złamał, a to zerwał podnośnik szyby, alarm uruchamiał się jak chciał)
Toyota Camry V6. Wspaniale auto. Mialem i chce miec jeszcze kiedys. Moze i nie jest jakies piekne, ale pol miliona km zrobilo. Generacji jest kilka wiec i rozne przedzialy cenowe. Polecam!
Legacy? S80 AWD?
Z własnego doświadczenia wiem, że przy takich trasach zimą napęd na cztery łapy to zdecydowanie wyższy poziom bezpieczeństwa.
A może ze zwykłym napędem, ale dość niespotykanie - Saab 9-5 z ostatniego wypustu?
Poza standarowymi Superb, A6, Accord itd. przychodzi mi jeszcze na myśl Lexus GS (np. 450h).
Jeżeli kolega chce przeznaczyć 100zł na auto to nie zastanawiałbym się długo i brał drugą Alfę 159. Za te pieniądze może znajdziesz jeszcze coś nowego z salonu ( z wyprzedaży). Moim zdaniem nic nie szkodzi mieć na przeszkodzie 2 alf, szczególnie że modele aut które wyżej zostały podane w żaden sposób nie dorównują 159 ( chodzi mi głównie o 508, mazdę 6, mondeo, skoda). Rok temu jak zmieniałem moją poprzednią 159 na obecną to też szukałem auta nowego do 100tys. i troche jeździłem w.w. modelami. Powiem krótko po każdej jeździe w.w. wymienionymi autami jak wsiadałem do 159 do czar tych aut pryskał po pierwszym kilometrze. Dlatego też znowu kupiołem 159 młodszą o 3 lata i z mocniejszym silnikiem. Kup alfę bo przy tych przebiegach to sama radość z użytkowania. Pozdr.
- - - Updated - - -
Dla przykładu http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-159-159-2-0-jtd-sw-demo-z-10-2011-i3081007788.html