Najlepiej przeciągnąć pod pedałami bo tam czesto idą kable z komory silnika, w Gtv nie ma tego problemu bo akumulator jest z tyłu :PCytat:
Napisał bartolini999
Printable View
Najlepiej przeciągnąć pod pedałami bo tam czesto idą kable z komory silnika, w Gtv nie ma tego problemu bo akumulator jest z tyłu :PCytat:
Napisał bartolini999
Witam, minęło już troche czasu więc liczę że udało Ci się podpiąć piec pod akumulator. Mocowałem się z kablami do momentu aż nie zaświniłem sobie tapicerki krwią z dłoni :D i nadal nie wiem którędy je puścić. Podpowiedz mi trochę bo mam dość celowania i wole mieć podane na tacy :) Czy rzeczywiście jest troche miejsca tam w okolicach pedałów ???
Pozdrawiam.
witam koledzy w 145-ce jest bardzo podobny problem z przeprowadzeniem jakiegokolwiek kabla z komory silnika do kabiny. Ja rozwiazalem to w nastepujacy sposob: kabel od aku poprowadzilem bezposrednio w strone blotnika a nastepnie do drzwi i poprzez gumowy waz laczacy bude z drzwiami wszedlem do kabiny. troche kombinacji ale innej opcji bez wiercenia nie bylo. pozdrawiam !!
mam nadzieję że każdy z Was ma bezpiecznik bardzo blisko klemy na plusowym kablu do wzmaka ??
jeśli ktoś nie ma a chciałby przeczytać dlaczego ma mieć to niech da znać - mam dość drastyczne argumenty...
lukaszzarzyński - dzięki za podpowiedź, sprobuje u siebie pomodzić :)
Bezpiecznik zamontuje bo mam juz przygotowany, ale jestem ciekawy jakież to konsekwencje mnie czekają :)
obserwator737 ja chetnie sie dowiem jaki jest powod tak z ciekawosci :)
Mozna tez przeciagnac poszybiem, z prawej strony jest otwor pod ta kratka gdzie jest filtr kabinowy, to chyba najprostszy sposob, zreszta chyba juz cos tamtendy leci do srodka z tego co pamietam :)
był w PL wypadek kiedy młody fanatyk car audio uzbierał na pierwszy zestaw , założył m.in. wzmaki i poprowadził kable z aku ...niestety miał wypadek , blacha przecięła izolację i doszło
do pożaru ...chłopak zginął bo nie miał bezpiecznika za 20 czy 30 zł...
rozgrzanie przewodu zasilającego do czerwoności nie trwa długo...
bezpiecznik montujemy możliwie najbliżej klemy plusowej akumulatora