jak masz skóre to spróbuj wsadzic z boku jak się otwiera tylną kanape gąbke u mnie pomogło
Printable View
jak masz skóre to spróbuj wsadzic z boku jak się otwiera tylną kanape gąbke u mnie pomogło
ja mam welury i to nic nie daje
Nie miałem jeszcze kiedy przy tym pogrzebać, ale zauważyłem że jak jechało z tyłu 2 pasażerów to odgłosy ustały. I to by wskazywało na tą poduszkę tylnej kolumny która uciszyła się pod większym obciążeniem... przynajmniej taka teoria przyszła mi do głowy :confused:
i co Panowie,rozwiązał ktos problem z tym trzeszczeniem ?
Ja mam podobny problem jak koledzy, tyle ze u mnie tak jakby wibrowala blacha w klapie bagażnika, jest zo słyszalne na nierównościach i jak mam za niskie obroty silnika na wyższym biegu, jak zredukuje to na chwile problem znika, zdjalem plastik z klapy ale niczego luźnego tam nie znalazłem, jak stukam ręka w tylna lewa lampę to wydaje ona podobny dźwięk wiec może w niej w środku cos się poluzowalo ? Sama lampa jest stabilnie przymocowana na dodatek lezy na uszczelkach, nie muszę dodawać ze tez mnie to irytuje.
U mnie po wymianie poduszek amortyzatorów zdarzało się jeszcze trzeszczenie z tyłu. Ale wreszcie znalazłem - i nastała błoga cisza :)
Okazało się, że tłukł się ten plastik od zapięcia oparcia kanapy. Kupiłem takie gumowe naklejki (do mebli - żeby parkietu nie rysować), i przykleiłem po dwie na stronę. Teraz na prawdę jest spokój w samochodzie. Wreszcie :)
Ps. Zobaczymy na jak długo (zawieszenie zrobione, więc mam nadzieje, że na długo).
Wsadź na próbę coś, między oparcie kanapy a plastikowe boczki (na których jest zamek do oparcia - tam, gdzie się spiera oparcie dokładnie).
Brzęczenie (wibrowanie) klapy bagażnika ustało po ... odkręceniu o pół obrotu odbojników, jak czasami nie wiele trzeba żeby było fajnie ;)
A mi dziwne dźwięki ustały po przesmarowaniu mechanizmu blokowania oparcia kanapy :D