-
Mam identycznie ten sam problem - płyn był zmieniany rok temu a jest czarny już (dosłownie). Na dodatek jak jest gorąco to ciężko się kręci, ale płynu nie ubywa ani grama.. W momencie gdy kręci się ciężko, to wystarczy że zwiększę obroty i dokręcę kilka razy na max. prawo i lewo i po takim zabiegu jest w porządku na jakiś tam czas. Podziel się kolego Tomasz informacją jak uda Ci się rozwiązać ten problem co to dokładnie było. Pozdrawiam
-
Co to znaczy, ze się rozwulkanizowują przewody?
I gdzie je zawieźć bo nie mam pojęcia...
-
Musisz się w mieście popytać gdzie regenerują przeowody wysokiego ciśnienia, Np przewody hydrauliczne do koparek. Poprostu rozwarstwia się przewód od środka i zapycha się.
-
Wymieniłem przewody.. DALEJ TO SAMO !!!!!!!!
Podsumowując:
wymiana maglownicy, pompy, przewodów i płynu nic nie dała...
-
kolego a może pasek ci się u ślizguje ,słaby już napinacz paska wielorolkowego, albo możę nie masz tego koła prowadzącego pasek co się wkręcą w miskę oleju ( najnizszy punkt mogło sie urwać gdzeiś w zimie na jakiejś zaspie ) ja przynajmniej tak miałem ze tego kółka prowadzącego nie było pasek nie był wystarczająco napięty i miałem efekt słabnącego wspomagania
a tak na marginesie podał byś mi nr pompy Wspomaganai bo moja jest już mokra;/;;/;/ a w sklepie gość mi powiedział ze są dwa rodzaje do tej alfy 2.5 v6
-
Tylko, że mam osłonę dolną silnika. A to wspomaganie działa już tak od zakupu auta..
-
1 załącznik(i)
kolego zdejmij prawe koło, ściągnij ta małą osłonkę trzyma się na 3 śrubach i zobacz czy masz te koło prowadzące pasek wielorolkowy, ja nie miałem tego koła ( zaznaczone )i wspomaganie mi słabło
-
-
nie po prostu nie było tego kołeczka prowadzącego dokupiłem za kilka zł używane wkręciłem i wszystko git ;]
-
A też tak miałeś, że po rozgrzaniu silnika wspomaganie słabło, a na postoju bardzo ciężko kierownicą się kręciło ?
Jak się nazywa to kółko ?