Jak ogólnie "całe Alfy" w opinii mechaników...Cytat:
Napisał Dario_83
Printable View
Jak ogólnie "całe Alfy" w opinii mechaników...Cytat:
Napisał Dario_83
Z tym akurat się nie zgodzę :)Cytat:
Napisał williamdrake
Sam jest posiadaczem dwóch alf i nie usłyszałem słów krytyki, aż do czasu rozmowy o crosswagonie :wink: (chodziło głównie o napęd 4x4)
Po drugie nie daję dotknąć mojej niuni byle komu :P
to jest sportwagon, w crosswaronie nie było silnika 2.4jtd, był tylko 1.9 150KMCytat:
Napisał Konrado
ten z ogłoszenia ma tylko progi od crosswagona, zderzaki seryjne, cała reszta tez.dziwne pytanie :) nie mozna wg mnie pisac czy jest lepsze czy nie, ono jest do czego innego niz sportwagon, pytanie do czego chcesz uzywac auta? no i ceny jak zwykle w Polsce nizsze niż na zachodzie :) to mnie zawsze zastanawia, na autoscoucie jest tylko jeden crosswagon za 11tys euro reszta wszystko grubo powyzej 13tys euro, czyli wg aktualnego kursu ponad 46tys zł, a gdzie opłaty :)Cytat:
Napisał Konrado
Moim zdaniem ciężko żeby mechanik mógł oceniac taką alfę, ponieważ w Polsce jest ich tak mało, że może co najwyżej sugerowac się jednym egzemplarzem. Wątpię żeby naprawiał z 5 różnych, chyba że pracuje w serwisie alfy, ale z drugiej strony jak sprzedano tylko 9 sztuk, sprowadzonym też jest malutko, to chyba ciężko oceniac tutaj awaryjnośc. We Wrocławiu w zeszłą sobotę stała taka na Karkonoskiej w serwisie.
No nie prawda bo tylko tylni zderzak ma inny, przedni, felgi, nakladki i inne takie samo. Ale pewie masz racje, tuning jakisCytat:
Napisał Paweł156
Spotkałem się z oceną jednego z użytkowników że przeszkadza bardzo duży promień zawracania Crosswagona (niedogodność większości 4x4) i spory hałas we wnetrzu pojazdu przy prędkości ok 100 km/h :(
Bardzo konkretna informacja. DziekiCytat:
Napisał rafter
Jaki? Taki jak w Delcie przy 5000 obr ? :wink:Cytat:
Napisał rafter
O ile Delta ma traktor pod maską, tylko obroty chyba ciut niższe :lol:Cytat:
Napisał fiergloo
No w Delcie ten hałas jest znacznie przyjemniejszy :) No i pewnie podłoga bagażnika szybciej się nagrzewa w Crosswagonie.Cytat:
Napisał rafter