zamieszczam stronę dla zainteresowanych .
http://www.hpa.ipr.pl/
Printable View
zamieszczam stronę dla zainteresowanych .
http://www.hpa.ipr.pl/
Podobno u 70% naszego społeczeństwa pojawia sie problem wtórnego analfabetyzmu, objawia się to w większości brakiem zdolności czytania ze zrozumieniem. A tak na marginesie Rafale podziwiam Cię za takt i wyrozumienie, z samego tego respect for you. A apropo WAHACZY to w pełni Cię popieram, ta cała regeneracja to pic na wode fotomontarz, każdy kumaty tokarz jest to w stanie zrobić, ale jakoś bałbym sie jeździć z tym na aucie wiedząc, że w każdej chwili sworzeń kulowy może mi wyskoczyć i zamiast po zakręcie leciec po łuku to ja mam koło równolegle do ziemi i lece prosto w drzewo. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest wstawić oryginany WAHACZ firmy TRW jak kogoś stać to napchać w niego tulejek poliuretanowych carhard, albo droższych powerflex lub superflex (przerobiłem temat w innych autach i przerabiam również w aktualnym, pomijajac fakt, że prowadzi sie z taką precyzja jak chirurg operuje na otwartym sercu) i mieć cacy na kilkadziesiąt tys. kilometrów.Cytat:
Napisał alces1
Ja w swojej 156 wymieniłem miesiąc temu dolne wahacze i założyłem TWR zakupione na allegro chyba orginalne .Wizualnie wyglądały dobrze. Na opakowaniu były napisy TWR i na wahaczu tez był nadruk TWR .
Te które wymontowałem też miały napis TWR.
Fabrycznie w 156 montowane były właśnie wahacze TWR. Dodam jeszcze , że była to pierwsza wymiana przy przebiegu 157 000 km. Ale szczerze mówiąc to należało to zrobić trochę wcześniej.
Miałem kiedyś zamontowane górne wahacze OCAP i wydaje mi się, że dosyć szybko pojawiły się luzy.
TWR, czy TRW? Przyznam się, że nie słyszałem o firmie TWR, przy czym wydaje mi się, że jeśli taka istnieje i produkuje elementy zawieszeń, to próbuje bazować na wypracowanym przez TRW zaufaniu klienta, tworząc nazwę swojej firmy poprzez anagram TRW.Cytat:
Napisał Banan10
Jutro zadzwonię do http://www.hpa.ipr.pl/ i zapodam na forum koszt regeneracji wahacza w 156 oraz wszelkie informacje jakie uzyskam.
Pozdrawiam.
- Rafał
No więc zadzwoniłem do tej firmy.
Regeneracja wahacza dolnego do Alfy 156 kosztuje 220zł, montowane są tulejki firmy FEBI, na wahacz udzielana jest roczna gwarancja.
Nie wiem ile kosztuje cały wahacz FEBI do 156 zakupiony w sklepie, jednak nie jest to tak dobry produkt jak TRW, o czym przekonałem się na przykładzie Alfy 146.
Nie wiem też na czym polega regeneracja sworznia.
Pozdrawiam.
- Rafał
Cena całego nowego wachacza FEBI .
http://www.czesci24.pl/szczegoly/460121/wahacz
A jaka jest cena regeneracji wachacza górnego .
Pozdrawiam .
Panowie, regeneracja w tym przypadku to widzę, że wygląda mniej więcej tak, przeprasowuja nowy na wymiar sworzeń kulowy, lub oddaja byle kumatemu tokarzowi, który dotacza nowe gniazdo, następnie resztę elementów wymieniają na niby markowe Febi "niby" dlatego, że to Febi Bilstein gdzie każdy z elementów jest ogólnie dostępny w inter carsie przykładowe ceny Delphi. Tuleja przednia dolnego wahacza przedniego 54,36 zł, tuleja tylna dolnego wahacza przedniego 33,27 i w końcu silentblock wahacza centralny (ten który trzyma amortyzator) kosztuje 27,33 razem 115 zł + koszt przetoczenia sworznia u mnie w N. Sączu to 80 zł Razem 200 zł czyli podobnie jak w tamtej firmie, to ja powiem, szczerze, że musiałoby mnie pogiąć żeby oszczędzając 80 zł bo tyle kosztuje w intercarsie nowy TRW 282 zł robić takie kombinacje alpejskie, bo na sworzeń gwarancji tokarz nie da, ale jeżeli nawet to jak mi sie rozleci po 1000 km to tokarz mi go za darmo nie wyjmie i nie założy znowu w samochodzie, ale na conajmniej 80 zł popłyne. O wku....niu sie przy tym nie mówiąc.
Podana przez Ciebie cena, jest chyba z kosmosu :) - nie wiem kto jest na tyle naiwny by za taką cenę go kupić!Cytat:
Napisał henekl
TRW, w pierwszym lepszym sklepie kosztuje 320zł (dzisiaj pytałem), a w INTERCARSie po rabatach 286zł.
Natomiast jaka jest cena regeneracji wahacza górnego, to nie wiem, ale i tam są dwie tulejki i sworzeń.
Pozdrawiam.
- Rafał
hej,hej koledzy!!! skończcie te sprzeczki bo to źle wpływa na wątrobę... :!:
wszyscy wiemy że części zamienne to wyrób seryjny,i nie mamy wpływu na ich jakość.bez względu czy to wyrób markowy czy podróbka zawsze może się trafić jakiś bubel.
jeśli chodzi o regenerację to nie wypowiadam się bo nigdy nie korzystałem z takiej formy naprawy.jestem za wymianą części na nowe,czy to oryginał czy podróbka.ewentualnie nieraz montuję jakąś część oryginalną lekko używaną,oczywiście po dokładnym sprawdzeniu jej stanu. :>>
wiadomo że często główną rolę odgrywa cena i z tąd się biorą te problemy... :>>>
dodam że dwa tygodnie temu wymieniałem w swojej belli dolne wachacze(oryginały i nowe),tarcze i klocki hamulcowe.przy okazji sprawdziłem stan górnych wachaczy które założyłem rok temu.do tej pory przejechałem na nich około 25 tyś.km.
producent VEMA cena za sztukę wtedy 115zł,kupione na allegro!
nie zauważyłem żadnych luzów na łożyskach a swożeń tak samo ciasno chodzi jak wtedy gdy je montowałem...
mogę stwierdzić że w moim przypadku podróbka się sprawdza :)
pozdrawiam i mniej złośliwości życzę :DDD :DDD
No wreście, kolego andro. Doczekałem sie pierwszej informacji która MNIE bezpośrednio dotyczy.Dzięki