Jeśli poziom płynu w zbiorniczku się zwiększa, znaczy to że do układu dostaje się powietrze/gaz. Wyeliminuj nieszczelność, jeśli to nie pomoże to będziesz myślał dalej.
Printable View
Jeśli poziom płynu w zbiorniczku się zwiększa, znaczy to że do układu dostaje się powietrze/gaz. Wyeliminuj nieszczelność, jeśli to nie pomoże to będziesz myślał dalej.
Czyli przez nieszczelnosc może powietrze być zasysane pomimo że w układzie wytwarza się ciśnienie spowodowane podniesioną temperaturą? Druga sprawa jak wspomniałem czemu zaczyna się pojawiać płyn na skrzyni dopiero jak auto ostygnie. Ciśnienie w układzie jest spore przez ten czas i jest sucho przez aż 3 h. Logika zaczyna mi już się gotować. Czy temperatura coś by rozszerzyła i uszczelnila!?
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
A więc auto odebrane. Przyczyną tego stanu rzeczy była uszkodzona chlodniczka egr oraz nie sprawny korek od zbiorniczka wyrównawczego.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
U nie zawsze płyn opada około 2cm poniżej poziomu min. Po wymianie płynu 2 lata temu i wymianie czujnika temperatury płynu odpowietrzyli układ ale powiedzieli że jeśli będzie jeszcze brakowało to doleją. I to Miesiącu pojechałem bo właśnie brakowało 2cm do poziomu minimum. Wlali. Potem za jakieś pół roku wróciłem uwagę że znowu brakuje okolo 2cm. Wiec znowu zalali. I tak zawsze jest. Ile bym nie jeździł zawsze brakuje 2 cm do minimum. Poniżej nigdy nie spada więc od jakiegoś roku nic nie dolewam bo i tak jest 2 cm poniżej minimum. Dałem sobie wiec na spokój. Ale ostatnio usłyszałem że może płyn wywalać górą przez korek. Może coś być na rzeczy? Mam rocznik 2007?