Ciśnienie wskazuje 4 bary. Jeszcze będziemy sprawdzać zewnętrznym manometrem na pompie. Wałek nie wygląda na wytarty ale co ważne to na starych szklankach było kilka razy ciszej.
Printable View
Ciśnienie wskazuje 4 bary. Jeszcze będziemy sprawdzać zewnętrznym manometrem na pompie. Wałek nie wygląda na wytarty ale co ważne to na starych szklankach było kilka razy ciszej.
4 bary na luzie i rozgrzanym oleju?? Coś mi się nie chce wierzyć.
Nie - w trakcie jazdy są 4 bary. Na luzie i rozgrzanym spada do 2 barów (może minimalnie poniżej).
To nie jest źle.
Proponuję sprawdzić poprawność montażu układu rozrządu.
No przy okazji będzie sprawdzony jak najbardziej.
wydaje sie mi ze rozrzad jest przestawiony .....
A jakie to ma znaczenie przecież szklanki cały czas pracują pod wpływem nacisku wałka i nie ważne czy będzie dobrze rozrząd ustawiony czy nie szklanka ma się napełniać bez przerwy. Tutaj zaworki w szklankach nie trzymają i upuszczają ciśnienie w momencie nacisku krzywki albo nie napełniają się do końca. Zobacz które szklanki w starych stukały i kup na sztuki brakujące bo wątpię żebyś chciał kupić nowy komplet. Możesz sprawdzić w imadle czy trzymają olej.
Czasami ustawienie rozrzadu ma akurat znaczenie,byly blokady?zakladam ze tak.gwintowanie nie spowodowalo przypadkiem ze szklanka stoi po nagrzaniu silnika bo temperatura dziala i rozszezalnosc powoduje ze robi sie za ciasno?mam taka glowice wlasnie gdzie byla naprawa gwintow i dwie szklanki staly wlasnie...ajusa mi sie nie podoba odnosnie popychaczy.trafilem na inna firme i montuje od dluzszego czasu bez problemow.proxim na nich jezdzi od dluzszego czasu na przyklad.mialem przypadek ze nowy popych z ajusy mi nie trzymal niestety
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk