Nie miałem, dlatego też pytam :) Do Erniego już napisałem, dzięki!
Printable View
Nie miałem, dlatego też pytam :) Do Erniego już napisałem, dzięki!
Mnie się udało taką blaszkę dorobić. Nie jest to prosta sprawa, zwłaszcza że nie miałem oryginału. Zajęło mi to ze 2 godziny, blaszkę wyciąłem z kawałka cienkiej blaszki stalowej. Kupa roboty i dopasowywania, ale na szczęście działa. Jeśli się komuś nie spieszy to raczej lepszym i prostszym rozwiązaniem jest kupno nowego przełącznika. Natomiast posiadaczom niezgubionej jeszcze blaszki polecam przykleić ją do kółka jakimś mocnym klejem.
Blaszkę już mam (Erni, dzięki!), przykleiłem, działa.
P.S.: Gdyby ktoś chciał, to cały ten panel do regulacji świateł szuka nowego właściciela :) (oczywiście bez blaszki...)
ile Erni wziol za panel ? bylem u niego i zapomnialem zapytac
A może zrobi ktoś jeszcze zdjęcie takiej blaszki tylko żeby szlo ściągnąć wymiary, np na papierze milimetrowym albo przy jakiejś linijce? :P ułatwiłoby to dorobienie takiej blaszki :)
pozdrawiam
Odgrzewam kotleta panowie. U mnie tez tej blaszki brak. Pisalem juz do kilku gosci na alledrogo i olx, ale cisza. Nie ma ktos mozliwosci wstawienia dokladnych zdjec lub przeslania na priv moze uda mi sie taka dorobic, bo swiatla mam tak nisko ze w nocy to strach jechac
Dopóki nie załatwisz blaszki, ustaw światła na właściwym poziomie ręcznie - przy reflektorze jest śrubka do regulacji wysokości świateł.
Nie chciałbym wyjsc na uloma i idiote po napisaniu tego posta, ale probowalem ową srubke zlokalizować, i naprawde nie wiem ktora by to miala byc. Tam jest tylko gumowa nakladka na reflektor, wiazka przewodow obok i nic wiecej nie widze, nie wiem ktore to i gdzie by to mialo sie znajdowac. Chyba spróbuję śrubokrętem te styki ustawic jak juz ktos wczesniej radził.
W tylnej części lampy m-dzy św. mijania i kierunków jest taki sześciokąt na klucz chyba 8mm.
Witam Wszystkich! Chciałbym potwierdzić, że powodem braku regulacji wysokości świateł był brak blaszki. Blaszka wypadła podczas otwierania kalpki najprawdopodobniej. Na szczęście była w środku :-) . Naprawione, działa :-)
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka