-
ok Panowie temat do zamknięcia;D. sprężyny monroe te które ja miałem są za wysokie co może spowodować uszkodzenie amorów na dziurach...(z trudami ogromnymi by podeszły ale moim zdaniem to może być niebezpieczne) teraz mam inne i autko nie dość że podniosło się z przodu to dodatkowo jeździ się mega komfortowo na naszych dziurach polskich;).
- - - Updated - - -
lukas1983 jeśli chodzi o sport packa to zerknij na forum- jest taki przynajmniej jeden temat w którym jest opisane co zawiera sport pack i po czym go poznać;). nie mowie żeby się czepiać tylko na forum jest bardzo dużo ciekawych tematów gdzie można się dowiedzieć więcej. tak już mam że lubię chłonąć wiedze na temat alf;). ja np mam sport packa;) ale obecnie już bez -20mm;)
-
ja miałem wcześniej założone na przód sprężyny Monroe do 2,4 standardowe i B4 i po montażu alfa stała strasznie nisko, jakby to sportpack był. Teraz mam oryginalne do 2,4 (używane) + B6, alfa stoi wysoko i prowadzi się dużo lepiej, nie "ugina" się tak bardzo i dużo lepiej "wygłusza" nierówności, ale to raczej wpływ B6, które bardzo polecam do 2,4, B4 są za miękkie i samochód bardzo pływa.
Moje sprężyny oryginalne miały 42cm i tak powinny mieć, Monroe miały 40-41cm, ale były dużo miększe.