Nie słuchaj ludzi teoretyków tylko tych co na tym jeżdzili. W tym motorze jest tylko problem hydropopychaczy, przy bardzo duzych mrozach może wystąpić problem przy odpalaniu zimnego silnika-30 st
Printable View
Reasumując, z tego oleju ( 4100 power 15w50 ) jestem bardzo zadowolony, silnik go nie bierze. Nie ma potrzeby "migracji" na pełnego syntetyka, lepiej zostać na tym co jestem ?
Wiesz, mi tam odpalał zawsze, tylko niepokoił mnie dźwięk dochodzący spod maski, dopiero gdy Alfa zeszła z ssania, dźwięk jakby ucichł. W tej chwili takie zjawisko nie występuje
Na moje ucho, był to dźwięk metaliczny. Na pewno nie terkotało to jak wariator, tylko taki czysto metaliczny dźwięk, takie metaliczne cykanie.
Kiedy było wcześniej zalane 10w40, nic takiego miejsca nie było ( wcześniej był Valvoline Max Life ) - potem dopiero zalałem tego Motula, z polecenia amigasa, i olej trafiony jak najbardziej, tylko ta zima martwi...
Owszem, lecz zimę na tym oleju, który zaleję teraz, będę musiał przeturlikać :)
Twój wybór ja tam bym się nie zastanawiał tylko lał 15W50
Jak dzwoniłem do motula to pan mnie poinformował, że w polandii nie widzieli jeszcze podróbek :P
Na allegro sa sprawdzone sklepy z tym olejem, kupowanie od Heńka z allegro za pół ceny mozna sie spodziewać takich cudów