-
Proponowałbym aby każdy napisał np. na prv albo w tym temacie co potrzebuje (przedni, tylni, centralny czy podporę) i czy zwykła czy V6/Turbo. Większe ilości łatwiej sciągać np. z Włoch i zapewne taniej wyjdzie. Jestem bardzo zawzięty i raczej udaje mi się znaleźć to co potrzeba.
-
Proponuję sprawdzić jeszcze Vemapol, albo www.ebspares.co.uk
-
Dzięki za podporę maciek_czer. Czy może ktoś podać wymiary łożyska do podpory wału + jakieś dodatkowe dane potrzebne przy identyfikacji, Producentów którzy są sprawdzeni lub których trzeba się wystrzegać?
-
witam
proponuje kontakt z firma Cardan Polska w Poznaniu, sprzedaja wiele nietypowych podpor, zajmuja sie produkcja walow pednych,wraz z wywazaniem, dysponuja cala gama krzyzakow,ja kupuje u nich podpory do bardzo nietypowych zespolow napedowych,
pozdrawiam
-
Fajnie jest ale ja mam już podporę teraz chciałbym dokupić do niej łożysko i właśnie chodzi mi o to że nie mam wymiarów ani typu. Na tą chwilę mój wał jest jeszcze w rakiecie więc wersja z wparowaniem do jakiejś łożyskowni ze wzorem w postaci sponiewieranego, starego łożyska nie wchodzi w grę. Poza tym to jest podobno zwykłe łożysko kulkowe, tylko właśnie kwestia jego wymiarów...
-
znalazlem oznaczenie lozyska,CB606,ale nie wiem czy to nr czesci czy tylko kod czesci.
pozrrawiam
-
ja w swojej 75 też wyjmowałem łożysko z podpory wału i w sklepie mi dobrali , zapłaciłem 10 zł ale wymiarów nie pamietam
-
Podpora wału 75
Witaj podpora do 75 - 1,8 dostępna jest we Wrocławiu na ul. Lwowskie,
wiem, bo sam kupowałem jakies 2 tygodnie temu niestey koszt to 110 zł, ale bez łożyska.
Niećwiczyłem jeszcze tego tematu, więc nie wiem jak z dostępnością łożyska, moze się okazać, że będzie dostępne tylko w w serwisie, jak do
nowszysch meśków.
---------- Post dodany o godzinie 14:56 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:54 ----------
10 zł za łożysko ..... to rozbój w biały dzień heheheh
-
OK, dzięki wielgachne za cynk, podporę już mam, łożysko to podbono żaden problem jak wszyscy twierdzą wiec jak tylko fizycznie będę mógł to rozbieram wał i wymieniam wszystko. Wreszcie udało mi się skompletować wszystkie przeguby elastyczne no i podpora z łożyskiem będzie świeża więc o wał nie będę musiał się martwić przez długi czas.
-
Czy ktoś wie, czy nadal można gdzieś dostać przeguby wału do TS-a? Przy okazji przydały by się też obie poduszki silnika...