W sensie, że "jej drożność" :) Przynajmniej kiedyś, bo jak ci przymarzła, to nadaje się do czyszczenia.
Printable View
Kocham to forum :)
Dzięki ;)
Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
U mnie to samo :( błąd p0235, p0236, brak mocy do 2,5tys, potem jakoś idzie ale co mi z tego jak po chwili zapala check engine i z charakterystycznym dźwiękiem komputer zaprasza mnie do dilera a auto odpina turbo...
Sztanga przy geometrii chodzi tylko trochę, a turbo przeładowuje do pół bara(!) nawet... Pomocy :(
EDIT: od 2,2 do 2,5 tys czuć takie jakby lekkie szarpanie/ ubytek niutonometrów
czujnik doładowania fałszuje odczyty, zatkany spust podciśnienia w overboost lub overboost poszedł w zaświaty.
zales00 - Bingo :)
Przeczytałem Twój post, szybko pobiegłem zajrzeć pod maskę i co ujrzałem... Wężyk na łączniu się kiedyś "przytopił" (latał luźno, prawdopodobnie podpiekł się o kolektor) i zrobiła się dziurka.
Na szybko taśma izolacyjna i na ulice.
Ku mojemu zaskoczeniu, ciągnie z każdych obrotów a dawna moc powróciła.
Dzięki!
cieszę się że mój problem mógł komuś pomóc :)
Jednak polecam wymianę wężyka a taśmę potraktować jako rozwiązanie tymczasowe :)
Jak wiadomo AR nie lubią fuszerki ;).
Taśma była tylko do potwierdzenia diagnozy, a niebawem trafi nowy wężyk.
oby na takich usterkach się kończyło :-)
Przy okazji i przyznam że z lenistwa zapytam ;) - jaka jest średnica wewnętrzna wężyków overboosta bo zapomniałem ? 4mm ?
Mimo tego że fantastycznie służysz radą ja nie pomogę :(
Wziąłem w garść te parchnięte wężyki rzuciłem na blat w sklepie krzycząc "takie same chcieć"