tylko cały mechanizm wycieraczek czyli to co jest przykręcone 3 śrubkami do silniczka ,
Printable View
tylko cały mechanizm wycieraczek czyli to co jest przykręcone 3 śrubkami do silniczka ,
Panowie,mam pytanie dotyczace wlasnie wycieraczek.Jak kupilem alfe mialem jakies tam wycieraczki i wszystko bylo ok tylo po prostu slabo zbieraly,kupilem nowe cos z 50 zl czy 60 za komplet,sa to tzw. ''banany'' i zbieraja ok i wszystko jest ok,tylko wycieraczka od strony kierowcy,jest jak jakby za długa i wychodzi po za szybe i uderze w cos tam i strzela gdy dochodzi do szyby,w trakcie deszczu tego nie slychac bo jest tam mokro,ale np.podczas psikania płynem do szyb jest to irytujące,i dlaczego ona jest za dluga ? zle mi dobrali w sklepie i dali za długa,czy to daltego ze nie oryginalne ? czy moze po prostu banany nie moga byc w alfie stosowane,jak myslicie ?
Co to znaczy "banany"? Jakie kupiłeś długości?
Kupił te bezszkieletowe. Zdecydowanie źle Ci dobrali długość, można je stosować bez problemu.
moja też wychodziła za szybę właśnie z powodu pękniętej rurki parę postów wcześniej
Regulacji raczej tam nie ma, jak już to mogło sie coś uszkodzić. pewnie masz za długą. u mnie sa płaskie i nic się nie wysuwa za daleko.
Panowie..właśnie skończyłem :)...5 min roboty.Pojechałem do sklepu gdzie Bosha oferowano mi za 104 pln. Kupiłem same gumki po 5 pln sztuka 60 centymetrowe. Płyn do mycia naczyń i trochę dobrych chęci.Ważne aby zdjąć te nakładki plastikowe po obu stronach wycieraczki..łatwiej jest wsunąć gumę oczywiście nasmarowaną Ludwikiem.Za 94 złote różnicy mogę kpl. wymienić jeszcze 9 razy.
Do tyłu również zastosowałem samą gumę wycieraczki (Valeo 567882 Silencio Blister). Koszt prawie 10-cio krotnie mniejszy niż kompletne ramię. Żadnego problemu z montażem, była trochę przydługawa więc tylko przyciąć musiałem.
dzis zamienilem moje stare styrane wycieraczki na bosch aerotwin, sprawdzone przy dzisiejszej pogodzie i musze przyznac ze ładnie pracuja i spelniaja swoja funkcje , wydalem 80zl na nie