-
ehh ten piep...y drążek. Wymieniłem i też zaczęło trząść na jałowym biegu. Te tuleje gumowe są zbyt twarde. Zastanawiam się czy nie zmienić na używany tylko w miarę dobry, oryginalny. Żona mi powiedziała, że po wymianie tego drążka "grata" z Ali zrobiłem -:mad:. Wyobrażacie to sobie?!
-
Jakiej firmy drążek założyłeś?
-
Specjalnie zszedlem do auta spojrzec - niestety brak oznaczen. Pamietam, ze kosztowal 80zl. Z tego co kojarze to jakis wiodacy producent.
Sent from my Lumia 800 using Board Express
-
Zadam może głupie pytanie... Założyłeś "dobrą stroną"? Masz tam jakby możliwość "regulacji" po popuszczeniu śruby przy budzie. Pobaw się tym :)
-
Ja myślałem że jest tylko jedna właściwa strona. a o jakich śrubach musisz do regulacji? Bo w końcu mnie też to niebawem czeka ;d
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
-
Arekgr - troche zwatpilem teraz ale pamietam, ze wkladalem na wzor oryginalu. Jak tylko bede mial chwile wolnego to pobawie sie lecz watpie abym cos skopal.
Sent from my Lumia 800 using Board Express
-
Ja nie potrafię za dobrze tego wytłumaczyć, w tym mocowaniu do budy jest jakby możliwość przesunięcia drążka. Jak walczyłem z wibracjami w mojej byłej 105KM CF2, to cudowałem na wszystkie możliwe sposoby i "napinałem" na maxa "w stronę przodu" lub w stronę kabiny. Wiem wiem, śmieszne... W obecnej 2.4 20V też oczywiście miałem zerwaną jedną poduszeczkę, wymieniłem na oem (nie wiem czy czasem nie ostatnią w IC).
A po odkręceniu od silnika przestaje aż tak wibrować?
-
Hmm... nie wiem ale na starej było całkiem ok. Dziwiły mnie posty o trzęsieniu budą. Wymieniłem z tego powodu, że mechanik zwrócił mi uwagę na naderwaną gumę. To było jakieś dwa miesiące wstecz. Teraz to i tak jest znośnie. Najgorzej było od razu po wymianie. Od kumpla załatwiam sobie jego stary drążek. Zobaczymy po wymianie co żona powie hehe