Założenie zaślepki to 5 minut roboty jedną ręką, drugą popijając browara :) I na pewno nie zaszkodzi. U Tomka_Krk po wyłączeniu programowym zakładają pełną zaślepkę, z tego co wiem u Cinka też.
Printable View
Założenie zaślepki to 5 minut roboty jedną ręką, drugą popijając browara :) I na pewno nie zaszkodzi. U Tomka_Krk po wyłączeniu programowym zakładają pełną zaślepkę, z tego co wiem u Cinka też.
a pamiętasz ile u nich taka operacja kosztuje?? EGR wyłączenie plus zaślepka
Tomek 400 zł, Cinek 450 zł. Z naszej strony jadąc wychodzi na to samo - różnica znika w paliwie :) Ja jeździłem do Tomka, przy okazji wywalił mi klapy (były praktycznie na wykończeniu) i zrobił serwis olejowy.
Jeszcze nie ogarnalem... nie mam czasu sie tym zajac. Moze sie uda w tym miesiacu zrobic w velostat albo ecuprojekt.... dam znac jak cos ruszy ;)
ECUProject już próbował jedną alfę stroić, efekt mierny.
dodam cos od siebie. zalozylem niepelna zaslepke u siebie (z otworami) aby ograniczyć przepływ spalin przez EGR i odniosłem wrazenie, ze samochod nie przyspiesza tak jak wcześniej. przejezdzilem tak około miesiąca i nie wytrzymalem. zdemontowałem blaszke z otworami i zalozylem stara otwarta całkowicie. mogę powiedzieć smialo, samochod przyspiesza lepiej. ciekawe jak to jest po pelnym zaslepieniu EGR
U mnie było raczej bez zmian jeśli chodzi o "power" - tak samo dobrze. Jedynie auto przestało poszarpywać.
Wyłączał ktoś już gdzieś EGR we Wrocławiu?
Jakby ktoś w podobnej sprawie potrzebował jeszcze kiedyś pomocy z okolić Bolesławca ( względnie Jeleniej Góry i Zgorzelca - raz na miesiąc tam witam ), to możecie do mnie śmiało pisać PW.
Wyłączenie EGR + delikatna modyfikacja map za znacznie mniejsze pieniądze niż sam EGR w jakiejś firmie;)