...a srebrna AR146 jeszcze masz? :>>>Cytat:
Napisał Ferrari-1
Printable View
...a srebrna AR146 jeszcze masz? :>>>Cytat:
Napisał Ferrari-1
Mam .Cytat:
Napisał limak
Co dwie Alfy to nie jedna ! :mrgreen:
alex dlaczego turbo :?: jest fantastyczny 3.0 v6 :!:
2,0 Turbo bo jest według tego co przeczytałem na forum i statystyk to mniejsze spalanie niż w 3,0, a osiągi nie znacznie się różnią. Tym bardziej jeśli będę chciał zwiększyć moc, to z turbina to łatwiej, ale myślę, że powinno mi tego wystarczyć. Przejechałem się autkiem 2,0 Turbo we Wrocławiu z ogłoszenia w autogiełdzie z 1996 r. Powiem, że autko nie było w najlepszym stanie, ale jestem pod dużym wrażeniem i zakochałem się w tym autku. Ale to pewnie to żadna nowość dla forumówiczór :) Tylko jak nie mogę znaleźć dobrze utrzymaną alfę czarną z tym silnikiem od 1998 roku ;/
Przejedż się 3.0 to zmienisz zdanie o turbo ,spalanie turbo jest małe gdy jeżdzisz po emerycku,przy ostrej jeżdzie są wiry w baku.Serwis i znalezienie dobrej to duże wyzwanie imałe szanse.3.0 jest ze 166 i łatwiej znalesc fachowca od silnika .Osiągi są bez porównania natychmiastowa reakcja na gaz i ciag aż do odcięcia oraz lepszy dżwiek i naciekawsze że turbo waży tyle samo co 3.0
Gdzieś to wyczytał bo sam silnik jest cieższy.Cytat:
Napisał pawel olszewski
No dobra, ale przy silniku 3,0 nie są większe "wiry w baku" niż przy 2,0 turbo???Cytat:
Napisał pawel olszewski
Moja 3.0 v6 24v spala 14-15l benzynki przy spokojnej jeździe, a jak mi sie włącza diabel to poniżej 20 nie schodzi. Ale jaka przyjemność z jazdy, no i fajnie jest myśleć ze masz pod pedałem (w moim przypadku) 240KM, ja polecam 3.0, ale to juz sam zdecydujesz.
Pozdrawiam
No właśnie, a z tego co wyczytałem na forum to 2,0 Turbo przy spokojnej jezdzie 9-10 l. benzyny bierze. Proszę o wypowiedzenia się właścicieli 2,0 Turbo na ten temat. Właśnie jak to jest do końca z turbiną, czy ona się włącza przy np. odpowiednich obrotach np. 2,5 tys. czy cały czas od najmniejszych już ładuje???
Z góry dzięki
...to jest juz zakrawa na chorobe psychiczna... bo... tez sie do drugiej mam ochote przymierzyc :mrgreen:Cytat:
Napisał Ferrari-1
Teraz juz tylko i wylacznie V6...
Bezkompromisowo... :DDD
...po cichu jest jeszcze szansa na jakies cabrio - i jelsi nie Spider... to Barchetta :)