Z tych tanszych to nissens, nrf nie polecam rozszczelnil sie po paru miesiącach. Nissensa bralem na ucando cena najlepsza jaka znalazlem nie wiem jak teraz.
Printable View
Z tych tanszych to nissens, nrf nie polecam rozszczelnil sie po paru miesiącach. Nissensa bralem na ucando cena najlepsza jaka znalazlem nie wiem jak teraz.
Witam. Czy wymienialiscie też oring i na łączeniu rurek z chlodnica?
Zawsze się wymienia oring łączący elementy klimatyzacji aby mieć gwarancję szczelności, poza tym kosztuje jakieś grosze.
Ja nie wymieniałem, bo tam są o ile pamiętam jakieś nietypowe uszczelnienia i nie mogłem ich od ręki namierzyć. Zarydzykowałem i poszło. Na wszelki wypadek kupiłem latarkę UV i sam dla BHP sprawdzam co jakiś czas czy nie widać nic podejrzanego.
Sam stoję przed dylematem wyboru producenta. Nissens jakies 350zl. Nrf 320zl thermotec 260zl. Portfel podpowiada thermotec a rozum Nissens. Ktos ma jakies doswiadczenia z tymi firmami?
Ja wymieniałem chłodnicę klimy w swojej 159 i kupiłem Nisensa. Jakość wykonania Ok, wszystko pasowało pług&play. Więc polecam.
Myślę, że nie warto oszczędzać.
Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka
Brałem NRF (nie jest lakierowana na czarno i widać ją przez kratki zderzaka) - kupowana rok temu - jak narazie działa bez uwag. Problemy były przy demontażu rurki ze starej chłodnicy, ale do nowej wszytko później pasowało p&p.
Czy grubość osuszacza ma znaczenie? Borykam się z kłopotem dziurawej chłodnicy. Kupiłem zamiennik i ma grubość 12 mm (tak która była u mnie do tej pory miała 16mm). Zamówiłem oryginalne uszczelniacze gumowo-metalowe - nie pasują do zamiennika chłodnicy. Gniazdo w zamienniku jest nieco płytsze niż w mojej. Niestety nie mogę już zwrócić kupionego zamiennika, pytanko czy ktoś może podrzucić pomysł jak sobie poradzić z kłopotem odpowiednich uszczelniaczy?
Mnie też dopadła wymiana chłodnicy.
Jako że wymiana jest szybka i łatwa to zastosowałem zasadę "CenaCzyniCuda" i kupiłem NRFa 35911 (dobierany po nr z ePer 50507287), w komplecie były nowe uszczelnienia.
Okazuje się że zdjąłem BEHR HELLA 8FC 351 318-394 (z marca 2016 lub maja 2017, ciężko stwierdzić)
Załącznik 269844
https://i.imgur.com/vIm86gn.jpg
UWAGA BEHR i NRF nie są identyczne !!
BEHR na przyłączach ma szpilki i nakrętki a do NRFa potrzeba śrub (dobrze że były w skrzynce "przyda się").
Załącznik 269843
https://i.imgur.com/HeNPVhV.jpg
Wygląda na źle dobraną część, w jaki sposób dobierałeś chłodnicę?