Gdzie kupowaliście regenerowane prawe kielichy do 166? Tani fiat z allegro twierdzi, że nie ma takiej możliwości a oryginał 1540zł kosztuje. Taki kielich do 156 kosztuje ok. 800zł, masakryczna różnica w cenie...
Printable View
Gdzie kupowaliście regenerowane prawe kielichy do 166? Tani fiat z allegro twierdzi, że nie ma takiej możliwości a oryginał 1540zł kosztuje. Taki kielich do 156 kosztuje ok. 800zł, masakryczna różnica w cenie...
Niestety tak jest. Jedna cyferka wyżej, samochód o segment wyżej i cena 2 razy większa.
Oryginał kosztuje dokładnie 3000 nie słuchaj nikogo kto ci tu miesza kup całą używana polos za 500 zł która nie ma luzu i już nigdy nie kupuj regenerowanaj
Lewy kielich kupiłem w orginale a prawy kupiłem ładną używkę, do tego nowe krzyżaki i osłony i powinno być OK. Wymienię sobie na spokojnie do końca wakacji, na razie trzeba sobie wyjechać odpocząć.
Ostatnio przeglądam allegro i patrze, że są nowe kielichy u taniegofiata do 2.4 JTD 20V za 600zł link:
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-166...531561483.html
Czyżby jakiś przełom!! Co prawda ja już zregenerowałem w tym roku pół oś-jedna w piasecznie drugą w mińsku maz. ale może komuś się przyda bo cena dwa razy niższa.
Od czego niższa to jest cena? :P Za sam kielich tyle się płaci.
Lewa strona tak kosztuje, prawa to dramat :)
Ale przecież da się usunąć luz na półosiach poprzez wsadzenie pomiędzy łożysko i obudowę tulejki dystansującej (takiej podkładki) - nie wiem czy do 166 też są, bo do 156 można kupić takowe kasujące od 1,7 do 2,7 - cena 30zł za sztukę w aso alfy
ps. jak coś bredzę poprawcie
Podkładki są do kasowania luzu na łożysku stożkowym mechanizmu różnicowego. Do 10v są dostępne, nie wiem jak jest z 20v.
Jak masz luz na kielichu, albo samej półosi to podkładki nic nie pomogą.