Generalnie przy kosztach sprowadzenia auta z zagranicy brać wszystko, co się pokaże w kraju :). Chociaż podobno przynajmniej opłatę ekologiczną mają znieść...
Printable View
Na auta powyżej 25 lat są jakieś zniżki?
Chyba tylko od akcyzy można uciec...
Nie. Z opinią rzeczoznawcy (280zł) nie trzeba płacić opłaty recyklingowej (500zł) i nie trzeba mieć ciągłości oc (jak samochód stoi w kącie, może nie mieć, poza tym można wykupić polisę na 1, 3 lub 6 miesięcy). Akcyzy nie da się ominąć, a w przypadku spóźnienia kilka dni dowalają mandat :(
ogólnie mam podobny dylemat z alfą 75, głownie chodzi mi o auto do jazdy na codzień czyli 2.0 ts. Zamierzam na ten cel zorganizować ok. 15tys. zł aby starczyło na kupno 75 + ewentualne naprawy. Chociaż z alfą jest największy problem brak części co mnie trochę przeraża... inne alternatywy dla 75 to (przynajmniej dla mnie)miata/bmw/is. Ewentualnie wymienić diesla na 156 v6 + kuchenka i lepszy dźwięk chociaż będzie :D
to już wiem i co najlepsze już zaczyna mi się podobać wersja przed fl :) więc źle nie będzie, ale w rzeczywistości chciałbym zacząć jazdę z napędem klasycznym ewentualnie q4
Na co dzień 75? :) Skoro przeraża Cię brak części do niej to jak chcesz nią na co dzień jeździć? :)