Skrzynie zaczynały terkotać po zmianie na jednomas.
Znam 2 przypadki Sharana, gdzie po wymianie dwumasu na jednomas w niedługim czasie wymieniona została skrzynia biegów
Printable View
Jak dobre bedzie sprzeglo wsadzone to z skrzynia nie bedzie problemów. Grunt to odpowiednio dobrana twardosc sprezyn.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
pablo to czy uwazasz ze warto jednomas dawac czy nie? bo raz mowisz w sharanach padaly skrzynie a potem ze we francuzach bylo ok? a moze tylko w niektorych autach taki zabieg jest mozliwy?
Przeczytaj ostanie wypowiedzi i wyciagnij wnioski to dowiesz sie jakie jest jego zdanie.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Panowie, po 1 - do czego służy dwumas? po 2 - jak duża jest różnica między dwumasem a tradycyjnym sprzęgłem? Jeśli chodzi o komfort pracy to dwumas jest minimalnie lepszy, ale czy trwalszy? no i cena! Jak macie kasę to kupujcie drogi dwumas , ja osobiście kupił bym tradycyjne sprzęgło bo uważam ,że szkoda kasy na ten nowoczesny wynalazek. Dodam ,że mam 12letnią Alfe z silnikiem 2,4 140km i przebiegu 220000km i sprzęgło jest ok. Prosił bym jeszcze ,żeby ci wspaniali znawcy nie pisali bzdur popartych swoją wiedzą opartą na literaturze i opowieściach wszech wiedzących wymieniaczy części(prawdziwych mechaników już nie ma). Czytam jakieś wypociny typu, ile związków chemicznych wypluwamy ze swoich rur itp. a miejcie to w d.u.p.i.e najważniejsza jest mina gamoni w innych autach widziana w wstecznym lusterku
szu sorry ale Ty w ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz. Dwumas to nie jest żadne sprzęgło tylko koło zamachowe...