ja mam też automat i dopala mi średnio co 1100-1300 km, ale jeżdżę w sumie tylko trasy (może z 30-40 km po mieście na każde 400 na trasie). OStatnio dopalał mi się jak jechałem 94km/h przy 1300 obrotach :D
Printable View
ja mam też automat i dopala mi średnio co 1100-1300 km, ale jeżdżę w sumie tylko trasy (może z 30-40 km po mieście na każde 400 na trasie). OStatnio dopalał mi się jak jechałem 94km/h przy 1300 obrotach :D
Koledzy,
Chyba też mnie to dziś dopadło.... Problem w tym że jestem zupełnie zielony w tym temacie....
Samochód miał chwilowe spalanie 20/100 km, spadek mocy, szarpnięcia, wskazówka od turbiny na zero (jak mocno dodałem gazu to poszła trochę w górę).
Po ok 10 km jazdy miejskiej zaczynało się poprawiac - spadło spalanie do w miare normalnego, silnik troche sie uspokoił. Moje pytanie brzmi...czy taki dystans (10 km) wystarczy aby wszystko wróciło do normy? Czy powinienem się przejechać w dłuższą trasę? Są jakieś kontrolki inforumujące o tym procesie?
Ja mam autko 3 lata - i odczułem TYLKO raz wypalanie DPF. Czy to możliwe?
W swoim aucie "nie odczuwam" wypalania DPF... Ot zauważam np. na światłach gdy autko czeka na biegu jałowym, że wskazówka od turbo lekko wychylona i obroty ok. 900 obr/min. Telepanie, szarpanie, brak mocy itp. nie występują.
Silnik 8V czy 16V? Jeśli ten pierwszy to raczej to objawy zatkanego EGR-a ;)
silnik 16V. Jutro mam i tak umówioną wizyte w serwisie więc może mi coś podpowiedzą...
U mnie wypala sie średnio co 400-50okm a latam głuwnie po mieście najczęściej widze na trasie jak wzrasta spalanie i turbo idzie w góre. Redukcja o 3-4 biegu 90km/h na blacie i jedziemy z 10km przunajmniej aż spalanie wróci do normy. Jeśli często spoglądacie na chwilowe spalanie dostrzeżecie moment wypalania :)
U mnie jest w przybliżeniu tak:
1) tylko trasa - co 1100-1200 km
2) tylko miasto - co 600 km
3) 50/50 - co 800-900 km
Co ile km powinien wypróżniać się zdrowy DPF? Czy jeśli mój się czyści co 746 km to jest zdrowy? Dzięki za odp.
Było ze 100 000 razy na forum w 913 różnych tematach.