Dokladnie Wawa ma ceny zabojcze,no ale coz na to poradzic.
Printable View
Dokladnie Wawa ma ceny zabojcze,no ale coz na to poradzic.
mowiac czesci oryginalne masz na mysli takie ktore oferuje serwis czy dobrej firmy?Cytat:
Napisał bija22
najtanszy rozrzad do V6 znalazlem za 780 - pasek gates,rolki skf.Na swieta jestem w polsce i planuje to zrobic razem z pompa wody i tu pytanko .Autko jest 02r i powinna byc pompa z zeliwnym wiatraczkiem,ruszac ja czy dac sobie spokoj jesli nie mam problemu z temperatura?
Mi powiedzano ze najlepiej wymienic z pompa.Jade jutro do mechanika takze bede juz mial rozrzad z glowy :D
Tydzien temu wymienialem ,pasek gates,rolki i pompa wodna SKF ,wszystko ok 300 zl,za wymiane placilem 160 zl ,ale w innym zakladzie za wymiane z czesciami zawolal sobie ode mnie 950 zl ,wiec podziekowalem
ja do swojej belli kupilem kompletny rozrza + pompa wody za cos kolo 360 zl a za 350 mi w aso wszystko wymienili wiec u mnie nawet serwis tak drogo nie zaspiewal
ja do swojej kupiłem
pasek gates 64zł
rolkprowadząca SKF 70zł
napinacz SKF 156zł
pompa wodna Doltz 110zł
robocizna 150zł
zdecydowalem jednak ze pompa idzie do wymiany,co sadzicie o "magnetti marelli",czy ktos juz zakladal tej firmy?
Magnetti Marelli to dobry wybór, też chciałem kupić ale nie chciałem czekać i kupiłem pompe z żeliwnym wirnikiem firmy Bugatti (jakaś włoska aczkolwiek wygląda dobrze).Cytat:
Napisał michu
Obecnie też jestem na etapie wymiany rozrządu same części tzn. rolki (skf) z napinaczem (jakiś niemiecki), pasek (gates), pompa wody (bugatti) i płyn chłodniczy kosztowały mnie 990, teraz jestem tylko ciekawy ile zaśpiewa mi mechanik.
Jeśli chcecie kupić orginalne części troche taniej i macie czas na wysyłki pocztą polska to polecam użytkownika allegro skrywającego sie pod nickiem tanifiat, kupiłem u niego już kilka rzeczy w naprawde atrakcyjnych cenach po porównaniu ich z cenami ASO.
czesci oryginalne jeszcze w dobrej cenie :mrgreen: pompy narazie nie wymienialam bo mechanik powiedzial ze jeszcze jest ok,na wiosne ja wymienieCytat:
Napisał michu
Niezłe ceny, ale przepłaciłeś niecoCytat:
Napisał Roben
u nas byś dostał:
pasek gates 58zł
rolka prowadząca SKF 59zł
napinacz SKF 140zł
pompa wodna Dolz 89zł
ot taka sobie mała reklama ;)