Moim zdaniem 10 kafli to cena zaporowa dla takiego łebka- i dobrze. 10 000 wyda facet który pięciokrotnie przemyśli sprawę, a nie przypadkowy dyskotekowicz, który zaraz będzie palił gumę i się popisywał przed dziewczynami spod remizy.
Printable View
Moim zdaniem 10 kafli to cena zaporowa dla takiego łebka- i dobrze. 10 000 wyda facet który pięciokrotnie przemyśli sprawę, a nie przypadkowy dyskotekowicz, który zaraz będzie palił gumę i się popisywał przed dziewczynami spod remizy.
Równie jest proste.
Jeden koneser na 1000.Posiadam 1700 wyświetleń stron i dwóch klientów.
Wiec prawie miałeś rację:)
Podepnę się pod temat:)
Po dłuzszym przemyśleniu mam zamiar nabyć Alfe 166 z silniku JTD 2.4
Te auta są tak brzydkie z przodu że zdecydowałem się na Alfe:):):)
Z tego co sie orietuje a jest tego jak na początek mało,w Alefie do roku 2003 występują silniki o mocy 136;140 i 150 koni.
Ostatnio miałem okazje przejechać się tą słabszą jednostką ale za to wrażenie niesamowite:)
Pytanie do tych Panów którzy posiadają takie motorki w swych Alfach,jak to się mają te silnilki?,co możecie powiedzieć?w których rocznikach były montowane silniki gdzie wystepują trzy jednostki mocy.I jak sie mają automaty w tych autach?,jeżeli były montowane
Automatów w tych wersjach nie montowali. Mam osobiscie wersje 140ps po małej modyfikacji na 171KM i 386Nm, setke robi w troszke ponad 8 sekund. Silniki bardzo dobre ostatnio w trasie do Katowic spalił mi 5l na setke i teraz po przejechaniu 710km mam pol baku jeszcze. Jesli trafisz dobry egzemplarz to nie ma sie co zastanawiac. Silniki 140 ps były montowane chyba od 2001 roku a 150ps od 2002. Jak dobrze pamietam.
Mam rozumieć że po małej modyfikacji,czyli po czipie?
A powiedz mi kolego jakim symbolem lub nazwą jest oznaczone wyposazenie w tych autach?
Tak po chipie. Symbolu na aucie nie znajdziesz chyba ze wersje SUPER a tych malo jest. Okreslen wersji jest kilka: Progression, Distinctive i własnie ostatnia Super.
Czyli podałeś wersje od tej biednej do najbardziej wyposażonej?
Wersja z drewnianą kierownicą to chyba tylko w wersji 'Super' ?
Moja jest Distinctive a jak wyglada masz tu http://www.polskajazda.pl/Samochody/...omeo/166/64173
No, kolego z tymi 5 L na 100 km to ostro poszedłeś :D
Też mam 2.4 i nie wiem co musiał byś zrobić aby spalanie spadło po niżej 5,6 l na 100 km.
5,6 l pali na trasie jak toczysz się nie przekraczając 2000 obrotów ;)
Realne spalanie 2,4 jtd przy spokojnej jeździe (do 3000 obr) to około 6,2 - 6,5 l /100 km na trasie, dużo zależy od tereny (wzniesiena) :)
Nigdzie ostro nie chodzilem...... HAH trasa nocna wyjechałem po 19 ok 4 rano bylem w domu, autostrada jazda do max 120, przy górkach noga z gazu i toczenie sie rozpedem. Spalanie na dystansie 510km wyszło 5l jak w m... strzeli, rekord jaki mi sie udało uzyskac to równe 4.6 przy powrocie pozna noca z krakowa (125km) A jakie mam realne spalanie to widze i nie musisz mi pisac. Na trasie zeby przekroczyc 6l musze sie postarac....albo stac 2h w korku ;/ chyba nawet mam ostatni zapis z trasy miesznanej grubo ponad 1tys km ze srednia 5.8 z tym ze sporo po miescie... i powtórze sie, po 700km mam poł baku.