-
żadnej ostrej chemii nie używam bo wiem że działa to w 2 strony- zdjęcia były robione pod koniec lutego 2017 r. Ostatnio tez ktoś tu klocki wklejał i wcale nie były w lepszym stanie- taki się nam serwuje współcześnie gównolit i tyle, a do tego dorzućmy niekompetentny serwis i mamy to co na foto.
-
A jakie to klocki właściwie? (Japońskie ? ;-) )
Choć i na zdjęciu widać że i okolica rdzą zażarta blaszki i wokół. Nasza sól drogowa zimą na pewno nie pomaga, ale aż tak po tak małym przebiegu to i sól nie dałaby rady.
-
Andrzejku- na foto są 2 rózne auta -te na górze dotyczą julki z 2017 r. , a to na dole jak to określili niektórzy "z rzeki" dotyczą Julki z 2014 z przebiegiem 61 tkm ( foty robione luty 2017)
-
No i tych drugich producenta ciekaw jestem właśnie (niestety jakoś nie mogę odczytać z blaszki :) ) , no bo to chyba raczej nie z pierwszego montażu (nie wiem co w Giulieccie ale przypuszczalnie Ferodo czy Galfer , więc raczej firmy ok i takich kwiatków nie sprzedające).
-
-
No to zaskoczenie. Być może jakość podzespołów spada, ale żeby aż tak ? skoro nie chemia detailingowa, to po części na pewno sól , ale obstawiałbym również brak albo niewystarczające suszenia (po prostu seria porządnych hamowań) po każdym jednym myciu. Takiego konkretnego do odparowania ostatnich cząsteczek wody.
Niedawno w japońcu zmieniałem hamulce przy ponad 70tys - tarcze owszem odkleić się nie chciały łatwo od piast przez połączenie rdzą, ale klocki czarne wszędzie, wszystkie literki czytelne itd , blaszki błyszczące, zaciski szare (przypuszczalnie też Ferodo bo sygnowane TRW, więc raczej Ferodo) . Z tym że to auto nie widzi chemii na felgi, a każde mycie kończy seria mocnych hamowań łącznie z tyłem.
-
Ostatnio przy wymianie oleju filtrów i świec na 90kkm wymieniłem klocki z przodu, jeszcze na nich można było przejechać ok. 15kkm , tylne jeszcze nie wymieniałem.Mam hamulce Brembo teraz założyłem klocki TRW :edziahurra:
-
Mam 82 tys. przebiegu i oryginalne klocki i tarcze - hamulce BREMBO. Przód najpóźniej na wiosnę pójdzie do wymiany, tył jeszcze jest spoko.