U mnie też auto na oko stało równo tylko skrzypiało jak stary tapczan. Pęknięty był ostatni zwój więc nadwozie opadło tylko o 1cm.
Witam. Mam Panowie cały komplet sprężyn oryginalnych z 2009 roku do sedana . Zmieniałem na obniżające przy przebiegu 29 tyś (tak że nie są zajeżdżone) . Jeśli ktoś zainteresowany proszę pisać. Ewentualnie parę mogę też sprzedać jeśli komuś na gwałt są potrzebne. (leżą mi w garażu).
To sa chetni na jakis grupowy zakup?
Moja sprawa załatwiona - dzięki koledze z forum i okolic "rybakmj" komplet w stanie idealnym w bardzo dobrej cenie. Dzięki jeszcze raz wodzu!
Co do reszty to naprawde dziwna historia z tymi sprężynami a przede wszystkim z ich dostęnością mowa tu o zamiennikach a nie oryginalach w kosmicznej cenie. jak ktoś ma dojśia za granicą to niech pomaga jak może.
Ja znalazłem dojście w sklepie TylkoFiat: http://allegro.pl/nowa-sprezyna-zawi...448051235.html nie mają ich wystawionych ale pisałem z gościem i mówił że są dostępne po 210 zł/szt oryginały z czasem realizacji 3 dni.
Jak bym obnizyl o 2,5cm na moich 205/55R16 to bym chyba caly czas szural :D
Dokładnie z zakupem obniżających nie ma problemu (na alledrogo w zasadzie tylko takie są i w miarę przystępnych cenach). Ja jednak chciałem zostać przy oryginalnym prześwicie bo i tak czepiam o wszystkie krawężniki :)
Ja na standardowych 16 i oponach 215/55 R16 zahaczam czasami spodem na koleinach a krawężniki dawno sobie odpuściłem. Zastanówcie się naprawdę dwa razy zanim założycie sprężyny obniżające.