George po jakiemu żeś to napisał? Bo ani po polsku ani po ślonsku;)
Printable View
George po jakiemu żeś to napisał? Bo ani po polsku ani po ślonsku;)
ja chopie, bydziesz sie to musioł zrobic, narychtuj sie erzactajle, bo łostaniesz stoć na krojcungu, nie bydziesz mioł kuplunga.
teroz lepi??
Teraz to w ogóle nie wiem o co kaman he he he:)
ok. pożyjemy zobaczymy,
oczywiscie zawsze nalezy zaczynac od usterek które nie wymagaja duzego nakladu finansowego i pracy, niestety, prawdopodobnie sam przekonasz sie że to własnie wymiana sprzegła bedzie zaowocuje miekkim pedałem sprzegła.
pozdrawiam.
Czołem, też borykam się z problemem twardego pedału sprzęgła (1.9JTD 115KM) i mam dylemat czy wymieniać kpl.sprzęgła. Znalazłem ciekawą lekturę.
Faktycznie ciekawy materiał....:o
DF
Od kiedy kupiliśmy naszą Alfe ( to już będzie ze trzy lata) to sprzęgło chodziło ciężko i chodzi tak nadal (żadnych zmian od tego czasu). Autem jeździ żonka i już się na tyle przyzwyczaiła, że nawet tego problemu nie zauważa - ja zwracam na to uwagę jak przesiadam się do Alfy z mojego samochodu - faktycznie chodzi ciężej, ale skoro kobieta się przyzwyczaiła i daje rade już 40 tys. km i nie narzeka to widocznie idzie się przyzwyczaić. Pytałem mechanika w Irbisie (spece od AR we Wrocławiu) i powiedział, że skoro nic się nie pogarsza to nie ma co się martwić... więc się nie martwimy a żonka nogę trenuje ;-PPP - widać ten typ tak ma...
Mam podobny problem. Jestem świeżo (miesiąc, góra dwa) po wymianie kompletu sprzęgła, dwumasy i wysprzęglika. Wszystko nowe, sprzęgło i dwumas Valeo.
Na zimnym autku chodzi elegancko. Jak sie troche nagrzeje (czyt. pojeździ troche) to wyraźniej ciężej zaczyna chodzić sprzęgło. Przy wysprzęglaniu pod koniec zakresu czuć nawet taki delikatny "przeskok" nawet.
Miał ktoś może podobny problem?
Witam, w najbliższy weekend będe wymieniał sprzęgło kompletuje klucze i mam pytanie jakie śruby trzymają docisk sprzęgła. Czy to są M8 torx czy imbus, jaki klucz będzie potrzebny?