Właśnie mi się przypomniało, a może kolega pomógłby rozkminić wyświetlanie biegu - w innym temacie ktoś napisał, że to tylko kwestia elektroniki, i że są wersje, gdzie ta funkcja działa - numer biegu wyświetla się tam gdzie w zimę "śnieżynka".
Printable View
Właśnie mi się przypomniało, a może kolega pomógłby rozkminić wyświetlanie biegu - w innym temacie ktoś napisał, że to tylko kwestia elektroniki, i że są wersje, gdzie ta funkcja działa - numer biegu wyświetla się tam gdzie w zimę "śnieżynka".
@Falcon. Mi to jest obojętne, robię to na prośbę kolegi - a docelowo ma to być dla jego żony. Nie mam 159 więc inne modyfikacje nie są w zasięgu. A co do kluczyków.. Ciekawe kto by na testy swój poświęcił :]
Modyfikacja języka w porównaniu do wyświetlania czegoś nowego to całkiem inna liga (oczywiście amatorska). Musiałbym mieć dwa liczniki na stole (jeden który wyświetla bieg, i ten co tego nie robi. Btw może mówimy o automacie? )
Ja na stole miałem licznik z samochodu który miał automatyczne światła i takiego bez. Są zauważalne różnice w menu.
Rozumiem. Skoro jest zapotrzebowanie, to OK – tak czy tak, gratuluje zdolnosci :) Gdybys modzil od tak z nudy, to chetnie zobaczylbym cos z rzeczy, o ktorych wspomnialem wczesniej. Szkoda, ze wymaga to tyle sprzetu "na stole".
Samo przełożenie manetki nie da ci możliwości automatycznych świateł.
Musisz zmienić lusterko wsteczne i założyć czujnik deszczu, który współpracuje z czujnikiem zmierzchu. Dodatkowo musisz poprowadzić przewody które tym sterują. No i najlepsze, zmienić przednią szybę. Ja właśnie robię taka modyfikacje. Mam już wymienioną manetkę i przednią szybę. Teraz czeka mnie poprowadzenie kabli i włącznie tego wszystkiego za pomocą PC.
Co do zmiany języka na POLSKI to jestem jak najbardziej za. W Fiatach np Punto , Brawo taki język jest już wgrany fabrycznie a w Alfie tego nie ma.
Pozdrawiam maly_777 i trzymam kciuki za tą modyfikacje.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2e03oKcCh
Oj wariat, wariat czego TY nie wymyślisz :D 3mam kciuki :!:
W Katowicach widziałem ostatnio reklamę firmy, która oferuje usługi korekty liczników, oraz wgrywanie polskiego menu do samochodów. Ciekawe czy oni już opanowali 159:)
Dołączę się do dyskusji.
Mam pytanie do założyciela tematu. Jaki procesor siedzi w tym liczniku? I gdzie zapisane są komunikaty? We flashu czy w eepromie? Jest szansa na podesłanie wsadów?
Sam chciałem się podjąć przetłumaczenia ale nigdy nie ma czasu... :)
Pozdrawiam...
Co nowego słychać w temacie polskiego menu? Udało sie już przerobić wszystko??