Nie top a raczej mass market tyle, że jest opłacona aprobata, ładna puszka i ASO sprzedaje - to działa na klienta.
Po tym jaką nie do zeskrobania ani zmycia żółć Selenie mi zostawiły w całym silniku + grube twarde przypalone skwarki pod odmą, które pewnie tylko przecinak by ruszył to ja Selenii serdecznie dziękuję.
Mam kupione wcześniej 2 puszki Selenii KPE jeszcze ale użyję je tylko i wyłącznie jako nośnik do nałożenia nanoceramiki i po max 2-3kkm wyleci bezpowrotnie z silnika.
BTW: tak wygląda test liczenia cząstek zanieczyszczeń w oleju świeżym (673km po wypłukaniu silnika) na filtrze OEM:
Filtr RO PC test 673km
Olej jest dość czysty - po wypłukaniu silnika poziom brudu udało mi się obniżyć aż 4-krotnie (poziom "Insolubles" =0,1% ) w porównaniu z poprzednią Selenią (0,4% na max limit dla oleju silnikowego 0,6%), która miała przejechane tylko 1305km przecież...
Widać jednak, że filtr OEM potrafi puścić nawet brud wielkości >50um czyli pewnie tak jak pisał Hengst o poziomie filtrowania OEM - skuteczność zaledwie 50% przy 24um. Teraz jest Sędziszów więc porównany niedługo jak wypada na tym samym oleju (filtr został wymieniony bez wymiany oleju).