Zgadza się. Trzeba się z tym liczyć. Tylko szkoda,że tak szybko odpadłem. Nawet na żadnej fotce mnie nie ma (no chyba,że ze szkolenia:cool:). Plus taki,że może wjedzie q2. Muszę zobaczyć co się stało i rozważyć.
Printable View
Zgadza się. Trzeba się z tym liczyć. Tylko szkoda,że tak szybko odpadłem. Nawet na żadnej fotce mnie nie ma (no chyba,że ze szkolenia:cool:). Plus taki,że może wjedzie q2. Muszę zobaczyć co się stało i rozważyć.
mnie nikt nie pobije ;)
Jak to nie? Kolega z CRX-a Cię pobił...
no ale tu, lokalnie, alfaholicko ;)
Ja swoja chętnie pokręciłbym jakieś czasy :D
Tylko raz, szkoda że tak daleko, a dwa moja Alfina dawno nie była porządnie goniona :( nie wiem czy zrobiłbym więcej niż jedno kółko :D
Temat lekko ucichł :(
Jako że na czerwiec już nie ma miejsc , a ze względu że :
14 lipca to poniedziałek
19 lipca zarezerwowany w całości
18 sierpnia znowu poniedziałek
Ja biorę udział 5 lipca , następny wolny dla mnie termin to 30 sierpnia ale wtedy już mogę nie mieć czym śmigać po torze ,więc zdecydowałem sie na edycje lipcową .
Eeee.... Ja będę tydzień wcześniej. Szkoda :(.
też myślałem o 29 czerwca ale ojciec by się obraził mamy wspólne imieniny Piotra i Pawła ;)
Jeśli będę 5-tego w Poznaniu, to może podskoczę na tor zobaczyć, jak niszczysz konkurencję :).
O niszczeniu nie ma mowy ale będę zadowolony w 2 przypadkach , jeśli będzie ciepło i poprawię swój najlepszy czas na TP ( 1.57 ) lub gdy będzie lało ;) wtedy swojego best lapa nie poprawię ale jest szansa być wysoko w zestawieniu klasy SPORT .
1:57?! Woooooow, to ja chcę na prawy fotel :).
Jeśli ma się takie opony jak ja, to właśnie wtedy się kończy :). Ale po Track Dayu zmieniam na coś rozsądnego.
Wybieram się 14go na Poznań i mam pytanie do tych, co już brali udział w TD. Czy haki holownicze muszą być założone z przodu i z tyłu auta, czy wystarczy jeden?
Sent from my HTC One X
Jeden wystarczy.
Uuuuu, ale skoro jeździ, to chyba nic poważnego...
Tym czasem dziś na TPTD:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=141744&stc=1
147 już zrobiła 2:07.4!
A co ona tam ma pod machą?
To co w końcu. :D
Dzięki! Generalnie edycja trochę z serii cichego gniewu. Wirażowi albo spali albo zabrali im niebieskie flagi. Raz blokowało mnie M5, a potem jakiś kamikaze w 118D wjechał pod pachę na kukurydzy, i blokował przez resztę sesji. Także dwie sesje w plecy. Generalnie niby teraz trzeba zdać licencję, niby 500 zeta koszą za łamanie regulaminu, ale z torowymi "dziewicami i napaleńcami" jeździć już nie mam ochoty (piszę w jednym cudzysłowie bo można być początkującym ale mieć trochę wyobraźni). I myśl taka: fajnie mieć auto które zwija zakręty tak, że wydech spada z wieszaków :D I jeszcze fajniej jak czas między zakrętami można znacznie skrócić, także swap na 24v to kwestia czasu.
Gratuluję PitereQ czasu (2:00.990), wygląda obiecująco. Pewnie na kolejnych TPTD będzie progres :-). Jaka waga bolidu? Można go gdzieś obejrzeć?
No to ładnie. Bariera dwóch minut to pewno tylko kwestia czasu. ;)