No proszę, gratulacje! :D Na pewno nie będziesz żałował. :) Fakt, że przychodzi taki moment, gdy ludzie zaczynają orientować się, że rynek jest pusty, a przecież chcieliby to mieć, choćby i za większą cenę - może to właśnie ten przełom dla 33ek. ;)
Printable View
Myślę, że gdy auta spadają do cen między 1000 a 2000 zł to właśnie jest ten moment kiedy są zupełnie zbyteczne i większość trafia na złom to własnie jest ten moment bo potem ich nie będzie a jak będą to w odpowiedniej cenie.
Najbardziej ceny klasyków napędzają nasi zachodni sąsiedzi. Chociaż cen W124 nie ogarniam, przecież było tego multum. No ale to samo dotyczy 125p czy poloneza. Niemcy też nie ogarniają kto płaci za takie auta tyle kasy hehe
Wiele osób twierdzi, że prawdziwa Alfa skończyła się wtedy gdy zakończyli produkcję 33 ;)
A propo chętnie kupie alufelgi do 33 oczywiście fabryczne.
Te alufelgi to poważnie? Bo mam komplet 14 - no do malowania niestety. Fotki też dałoby radę - ale muszę je odkopać na strychu
Tak poważnie te alufelgi ;)
Powoli będę kompletował części puki są a potem mały remont.
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo...tml#5b1105234b
Zna ktoś może? Jakby ktoś mógł rzucić okiem i ocenić czy warto to będę dźwięczny na butelkę nalewki :D Bo co prawda na urodziny chciałem co prawda kabrio na zabawkę, ale jak ją zobaczyłem to pomyślałem że może, może.
Auto widywane w szerszym gronie tu i tam. Ostatnio chyba na rekordzie Guinnesa. Właściciel miał i ma nadal kilka innych AR. Właściciel ogarnięty w temacie AR. Ostatnio jak widziałem tę 33 to była ok. Z tym, że nie oglądałem jej pod kontem zakupu.
To nie jest czasem ta sama 33QV, co była wystawiona na olx jakieś 2 lata temu, chyba okolice Krakowa, albo Podkarpacie, kiepskie zdjęcia gdzieś w trawie?
Niby gościu ogarnięty w temacie AR a głupoty wypisuje... 1.7 qv na gaźnikach miał 118 KM, plus oryginalnie w tym silniku były gaźniki 40-ki a nie 36-ki... jeżeli rzeczywiście ma 36-ki to duży minus... Kolejnym sporym minusem są nieoryginalne fotele... Ciekawe też jak tak naprawde wygląda blacharsko. No i kierownica jest straszna :P Ale to akurat najmniejszy problem ;)
Może tam jest silnik 1.5 QV? :)
1.5 qv też miał 40-ki z tego co się orientuje :)
Ok, to jakikolwiek inny. :D Skoro moc się nie zgadza, gaźniki się nie zgadzają, to pytanie co jeszcze się nie zgadza. ;)
Możliwe że w aucie wszystko jest tak jak powinno tylko może wiedza właściciela się nie zgadza :P
Za dużo pisania, za mało oglądania. :D
Jeśli ktoś poszukuje 33 to mogę dać namiary do właściciela - bo ja już nie mogę kupować kolejnego auta ;)
Szczegóły na pw.
uhuu, czyżby przedliftowa?
Rozważam sprzedać soją 33
Mam tego troszkę bo się chciałem zabezpieczyć na przyszłość. Jest 33 1.7 16 4X4 + 33 1.7 16V kompletna lecz częściowo rozebrana+ mase części z trzeciej 33 którą rozebrałem, plus jakieś części które zakupywałem w czasie użytkowania. Puki co nie zależy mi na czasie wolałbym sprzedać wszystko razem. Jak mi się nie uda będę to wystawiał.
A masz instalację do spryskiwaczy reflektorów albo hak holowniczy do p4? Jeśli będziesz wystawiał to gdzie? tu na forum czy w jakimś serwisie?
Ja chętnie bym przygarnął 33 4x4 lub chociaż 1.7 16V nawet w częściach ;)
Nie posiadam spryskiwacza reflektorów ani haka
Do Kozi: Ok. dzięki.
Ja bym przygarnął podłogę od p4 (jakby ktoś miał)
Do Seraf: Ar33 4x4 to rzadka sprawa - jak masz za co i gdzie to warto mieć taką. Fajne auto.
Właśnie stopniowo będę sprzedawał większość mojej kolekcji i skupię się właśnie na tego typu autach.
Na razie z takich krótkoseryjnych aut posiadam Cromę V6.
I właśnie myślę o jakiejś Alfie 4x4 lub z napędem na tył choć ostatnio znajomy kupił Maserati Biturbo i w zasadzie bardzo fajne autko a i ceny jeszcze nie są jakieś kosmiczne. Nawet w miarę porównywalne ceny z Alfą 75.
Chciałbym by ktoś uratował moją Alfę 33 1,4 Imola 94 r,lub ewentualnie kupił sobie na części.Nie chciałbym jej oddać na żyletki.Sprowadziłem ją z Niemiec w 2004 roku,dbałem jak mogłem,auto mechanicznie sprawne ,wsiadałem w nią i bez problemu jechałem w dowolne miejsce w Polsce.3 tygodnie temu oddałem auto do blacharza by wstawić nowe progi ,reperaturkę nadkola i wlewu paliwa,auto zaczęto rozbierać i wyszło że podłogę też trzeba robić.Myślałem że jakoś to finansowo ogarnę ,ale blacharzowi padła spawarka i musiałem zabrać auto do domu,jeździć nim nie mogę ,bo lewy próg jest porozcinany,a inny blacharz krzyknął mi taką cenę że muszę odpuścić,tym bardziej że rozpocząłem remont mieszkania i nie udźwignę tylu wydatków,dlatego postanowiłem odpuścić sobie remont auta.
Będzie ciężko bo sam już sprzedaje 33 ponad pół roku ;)
One chyba całkiem nie awaryjne sa zwlaszcza z silnikiem 1.4
Załącznik 243427Załącznik 243428
Speedline Alfa Romeo
to są do 33 q4/p4 ??? ile za nie wołać przy sprzedaży? Czy może 155q4?
Zdecydowanie oryginały od 33ki. Wołać można ile się chce, pytanie ile ktoś będzie chętny zapłacić. Za 250zł powinny chyba pójść.
dokładnie, to były do 33... poszły za 700 zł z kompletem dystansów 20mm
Grunt to znalezc dobrego klienta :)
Za 700 zł to nawet całej 33 nikt nie chce hehe
Witam Panów od 33.
Moja 146 z boxerem niestety zakończyła żywot na szczęście u alfisty na części.
Rozglądam się więc za następną tym razem 33. Może ktoś z Was ma w zamiarze sprzedać coś ze swojej kolekcji.
Jestem z Lublina i nie znam nikogo z 33 w mojej okolicy ogarniętego w boxerach.
Interesuje mnie 1.7 8v np: /sprzedajemy.pl/alfa-romeo-33-boxer-1-7-rogow-2-6bea9f-nr56350969
Moze ktoś z Panów miał kontakt z ww samochodem - właściciel podobno bywał nim na zlotach.
W zeszłym roku był wystawiony za 5000.
I jeszcze Pan "subaru" z Bełchatowa, sprzedajacy części do Alf, podobno od lat robi Alfy z boxerem, remonty silników itp.
Można mu zlecic kompleksowy remont silnika, regeneracje skrzyni itp fachowe roboty. Macie jakaś wiedzę na temat usług Pana "subaru" ? sprzedajemy.pl/alfa-romeo-boxer-czesci-belchatow-2-6bea9f-nr54075939
Z góry dziekuje za kazde info.
Pozdrawiam
Paweł
Cześć Pawle,
Co do tej 33 z ogłoszenia to imho prosta sprawa - jeśli podłużnice i podłoga są w całości, amory przednie bez oznak zużycia, a silnik 100% sprawny, że wsiadasz i możesz cisnąć do odcinki bez stresu, to można ją brać pod uwagę. Myślę, że za cenę wyjściową można uznać te 3kzł, od których właściciel pewnie jeszcze będzie w stanie coś urwać, bo wierzę, że zaraz się okaże, że to czy tamto niedomaga, auto stare, więc ma prawo być popsute, a to co na zdjęciach to było aktualne, ale np. rok temu. :D Poza tym ogłoszenie jakiś czas już wisi, więc właściciel chyba zdaje już sobie sprawę jakie są realia rynku zbytu Alfy 33 i na jakie pieniądze może liczyć za sprawny egzemplarz. ;) No chyba, że uprze się, że nie sprzeda poniżej jakiegośtam pułapu i wtedy podzieli los 33ek z Sobótki, które też tam gdzieś wiszą w ogłoszeniach. :)
Z Panem z Bełchatowa to w ogóle rozmawiałeś? On raczej "nie robi" samochodów, no chyba że w ostatnim czasie coś się zmieniło. Jak kompleksowa naprawa skrzyni to wiem, że w jednej 33ce coś takiego wykonał z pełnym sukcesem Maciej z Częstochowy(szukaj kontaktu na forum), tyle że było to lata świetlne temu. Jednak ja osobiście nie mogę go polecić, z tym, że u mnie walczył z silnikiem, też lata świetlne... ;)
Dzięki za info Jacku,
Pisałem do gościa ale zero odzewu, poczekamy może się namyśli :)
Jest jeszcze jedna 33 ale 1.4 na Sprzedajemy.pl w Sieradzu.
W tamtym roku ją przez chwilę oglądałem, podobno jakiś starszy facet miał i po nim została.
Wtedy była za 2000 do wziecia, gosć przyjechał, otworzył garaż, akumulator podłączył i odpaliła od strzała.
W środku nie zniszczona tak jak na fotkach ale pod spód nie zaglądałem ani nie jezdziłem.
Moze ktoś ma blisko to sobie zerknie.
Z Panem "subaru" rozmawiałem jak mi silnik w 146 padł o remoncie / wymianie i wtedy wspomniał że "robi" boxery od 20 lat wiec z wymianą /remontem nie ma problemu. Jak jest , nie wiem dlatego pytałem. Na pewno części sprzedaje i to nie tanio ;)
Jeszcze raz dzięki za radę
Paweł
Powiem tak, zdziwiłbym się jakby odpisał, bo mało który sprzedający traktuje piszących poważnie, albo po prostu nie uznają takiej formy komunikacji. :)
Ta z Sieradza zapowiada się też całkiem znośnie, choć akurat sam fakt odpalania wiele o silniku nie powie. 33 są raczej prostymi i trwałymi samochodami - wsiadasz, odpalasz i jedziesz gdzie chcesz. :) Szkoda, że nie zrobiłeś jakiejś jazdy próbnej. Swoją drogą ciekaw jestem, czy ktoś pomyślał, by te 14tki od Cromy(o ile nie pomyliłem) przetoczyć przed założeniem, by weszły swobodnie na piastę, czy po prostu zostały "dociągnięte" śrubami, jak to często bywa. ;)
Panu z Bełchatowa jakieś może 3 lata temu chciałem wcisnąć grubszy temat z boxerem, ale mówił, że z braku czasu nie robi samochodów, tylko sprzedaje części. Może coś się zmieniło i warto...? Nie kojarzę niestety nikogo kto by u niego robił auto i mógł się pochwalić owocami jego pracy. Co więcej nikogo, kto kupiłby zdemontowane przez niego części, co już zawsze mogłoby dać jakiś pogląd na to jak się przykłada do tego co robi. :)
Macieja z Cz-wy nie polecam. Staram się nie podejmować decyzji za czytającego, dlatego napisałem wszystko co wiem - znam zadowolonego klienta z remontu skrzyni, natomiast moje doświadczenie w kontekście robienia silnika jest negatywne.
Zobacz tą https://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-33...a9f-nr55693242 podejrzewam że jest w lepszym stanie niż wskazuje na to cena w porównaniu do innych 33.
Sprzedaje ktoś od nas swoją 33?
Albo oglądał tą?
https://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-33...a9f-nr54834623
Ciekawe czy faktycznie miala kiedys ABS, czy po prostu wpisane jest byle co.